Sjokoladekake i langpanne
Oppskrift ( Standard langpanne ca. 38×34 cm )
4 egg
600 g sukker
600 g mel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
4 ss kakao
4 dl melk
300 g smeltet smør
Sjokoladekake i langpanne:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker, og kakao vekselsvis med melk. Avslutt med å tilsette det smeltede smøret.
Smør en langpanne langs kanten med smør og strø litt mel på slik at ikke kaken fester seg. Legg et bakepapir i langpannebunnen og hell røren i. Stekes på 190 grader til den er gjennomstekt (ca. 40-45 minutter).
Sjokoladekake i langpanne holder seg fint i flere dager om den oppbevares i kjøleskap.
KEY LIME PIE
Oppskrift
4 eggeplommer
400 ml kondensert melk
6 ss fersk saft av lime juice (ca. 5 lime)
200 ml kremfløte
Revet skall av 1 Lime til pynt
Paiskall:
12 digestive kjeks
45 g sukker
135 g smeltet usaltet smør
Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en 22 cm paiform med litt av det smeltede smøret. Kjør kjeks, sukker og og resten av det smeltede smøret i en food processor til blandingen minner om brødsmuler. Spre kjeksblandingen i bunnen og opp langs sidene på paiformen. Stek i 10 minutter, eller til den er gylden. Sett paiformen på en rist til avkjøling.
Pisk eggeplommene i en bolle. Visp den kondenserte melken inn, litt om gangen til røren er jevn og glatt.Bland inn limesaften. Hell paifyllet i skallet og bruk baksiden av en skje til å jevne fyllet med. Sett paien i ovnen i 15 minutter, og la den deretter avkjøles på rist. La deretter paien klargjøre seg i kjøleskapet i 6 timer, eller natten over. Stivpisk fløten og pynt toppen med den, bruk gjerne en sprøyetepose. Dryss revet limeskall over og server!