Sjokolademoussekake med kokos og mandelbunn
Kakebunn-oppskrift:
500 g kransekakemasse (kan lages eller kjøpes ferdig)
5 eggehviter
1,5 dl kokosmasse
Sjokolademousse oppskrift:
400 g mørk sjokolade (kan ev. bytte ut halvparten med lys sjokolade)
5 eggeplommer
5 dl fløte
Ev. appelsinskall fra 1 appelsin
Sjokolademoussekake :
Riv kransekakemasse på et rivhjern. Pisk eggehvitene stive og bland kransekakemasse, stivpisket eggehvite og kokosmasse godt sammen til en deig. Tegn to sirkler på et ark med bakepapir ved hjelp av ringen til en springform og fordel massen på bakeplaten. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 20 minutter, avkjøles helt.
Smelt sjokoladen i vannbad og tilsett eggeplommene en og en mens du rører godt i mellom hvert av dem. Pisk kremen og bland sjokolademassen med kremen.
Montering sjokolademoussekake: Dekk bunnen på en springform med bakepapir og legg den ene avkjølte bunnen ned i springformen. Fyll på halvparten av sjokolademoussen og sett kaldt i ca. 10 minutter så den setter seg litt. Fortsett deretter med neste bunn oppå og fyll på resten av sjokolademoussen på toppen. Avkjøl sjokolademoussekake til den er helt stiv.
Til denne oppskriften brukes en 25 cm springform eller lignende.
KEY LIME PIE
Oppskrift
4 eggeplommer
400 ml kondensert melk
6 ss fersk saft av lime juice (ca. 5 lime)
200 ml kremfløte
Revet skall av 1 Lime til pynt
Paiskall:
12 digestive kjeks
45 g sukker
135 g smeltet usaltet smør
Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en 22 cm paiform med litt av det smeltede smøret. Kjør kjeks, sukker og og resten av det smeltede smøret i en food processor til blandingen minner om brødsmuler. Spre kjeksblandingen i bunnen og opp langs sidene på paiformen. Stek i 10 minutter, eller til den er gylden. Sett paiformen på en rist til avkjøling.
Pisk eggeplommene i en bolle. Visp den kondenserte melken inn, litt om gangen til røren er jevn og glatt.Bland inn limesaften. Hell paifyllet i skallet og bruk baksiden av en skje til å jevne fyllet med. Sett paien i ovnen i 15 minutter, og la den deretter avkjøles på rist. La deretter paien klargjøre seg i kjøleskapet i 6 timer, eller natten over. Stivpisk fløten og pynt toppen med den, bruk gjerne en sprøyetepose. Dryss revet limeskall over og server!