Smultringer
Oppskrift (ca. 70 smultringer)
3 egg
375 g sukker
3 dl seterrømme
2 dl fløte
50 g smør
750 g hvetemel
½ ts malt kardemomme
2 ts hornsalt
1 kg smult eller nøytral olje til steking
Pisk egg og sukker godt sammen.
Tilsett rømme, fløte og smeltet smør.
Sikt inn hvetemel, kardemomme og hornsalt, og rør deigen forsiktig sammen.
Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den kaldt i noen timer eller over natten.
Bak deigen ut til en 1 cm tykk leiv på en godt melet flate.
Bruk en smultringstikke til å lage ringene.
Varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 grader.
Stek ringene lysebrune i smulten.
Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.
1 porsjon gir ca. 70 smultringer
Tips
De små rundingene som blir til overs etter at du har stanset ut smultringene kan også stekes . Fyll dem gjerne med litt syltetøy eller vaniljekrem og rull de i melis!
Her finner du flere oppskrifter på bakst!