Valnøttfudge

Oppskrift

350 g fløte
325 g sukker
325 g sirup, lys
250 g mørk sjokolade (ca. 60 % – 70% kakao)
50 g smør, romtemperert
500 g valnøttkjerner

Fremgangsmetode valnøttfudge: Legg valnøttene på et brett med bakepapir og rist dem lett i ovnen på 170 °C i ca. 10 minutter. Kok opp fløte, sukker og sirup i en kjele til 116 °C (bruk helst et sukkertermometer). Rør inn grovhakket sjokolade og smør til blandingen er glatt og fin. Bland inn valnøttene og hell massen i en liten langpanne med bakepapir i bunnen. Når fudgen har kjølt seg ned til romtemperatur kutter du den i passe biter med skarp kniv.

Valnøttfudge oppbevares kjølig i lukket boks.

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.