Dessert – oppskrifter

Tradisjonen med å avslutte et måltid med noe søtt er noe som følges verden over. Desserten symboliserer avslutningen på et måltid, og får deg til å føle deg oppløftet hvis resten av måltidet har vært tungt. Her finner du våre beste dessertoppskrifter.

Banankrem

Banankrem

Sitter du med godt overmodne bananer, og lurer på hva du skal gjøre med dem? Da foreslår vi at du lager en deilig banankrem til dessert! Denne kremen kan du også med fordel bruke som fyll i en bløtekake.

Banankrem

Bringebærsuffle

Bringebærsuffle

Det finnes mange måter å nyte de deilige norske bringebærene på. Her får du oppskriften på en deilig sufflé!

Bringebærsuffle

Creme brulee

Creme brulee oppskrift

Verdens mest populære dessert? En lørdagsfavoritt er det ihvertfall hos oss. Vi nyter creme brulee til dessert.

Creme brulee

Gresskarstrudel

Gresskarstrudel

Eplestrudel har du sikkert smakt før, men hva med en nydelig gresskarstrudel?

Gresskarstrudel

Jordbær med mascarponekrem

Jordbær med mascarpone

Søtt, godt og en skikkelig sommerdessert. Jordbær med mascarponekrem smaker nydelig også til bobler.

Jordbær med mascarponekrem

Jordbærsufle

JORDBÆRSUFLÉ

Jordbær nytes i mange varianter nå i sommer. Vi lager blant annet jordbærsuflé som smaker helt fantastisk.

Jordbærsufle

Lys sjokolademousse

Lys sjokolademousse

Lettlaget lys sjokolademousse som smaker fortreffelig.

Lys sjokolademousse

Panna cotta med honning og bringebær

Panna cotta med honning og bringebær

Har du bringebær som fortsatt bare venter på å bli plukket? Her har du en fantastisk unnskyldning til å sette igang. Panna cotta med honning og bringebær.

Panna cotta med honning og bringebær

Plommepai

Plommepai

Det er mye god norsk frukt i sesong akkurat nå, som for eksempel epler, pærer og plommer. Ikke bare er kvaliteten på topp, men prisene er også gunstige. Her har du oppskriften på en fantastisk velsmakende og lettlaget plommepai!

Plommepai

Sjokolademousse

Sjokolademousse

Dette er en oppskrift for oss som elsker sjokolade! Denne luftige sjokolademoussen er en klar vinner blant desserter hver eneste gang.

Sjokolademousse

Stekt banan

Stekte bananer

Lyst på noe godt? Hva med å prøve stekte bananer?

Stekt banan

Terter med sommerens bær

Terter med sommerbær

For en sommerdag dere! I dag lagde vi lekre små terter fylt med eggekrem og friske sommerbær til dessert.

Terter med sommerens bær

Churros med sjokolade

Churros med sjokoladesaus

Churros med sjokolade – populær spansk frokostrett – ja de spiser søtsaker til frokost! Vi spiser dem gjerne til dessert.

Churros med sjokolade

Eplestrudel

Eplestrudel

Eplestrudel er en tradisjonell tysk dessert, som ikke er uoverkommelig vanskelig å lage. Den smaker nydelig og kan gjerne serveres med litt vaniljeis til.

Eplestrudel

Jordbærgele

Jordbærgele

Hvem liker vel ikke gelé? Den beste lager du selv, som denne basert på jordbær. Du kan fint tilberede denne av både ferske og frosne jordbær.

Jordbærgele

Mangomousse

Mangomousse

Mangomousse er en himmelsk dessert som smaker av deilig frisk mango og sitron. I tillegg har vi toppet den med krem og pistasienøtter!

Mangomousse

Rabarbragrøt med vaniljesaus

Rabarbragrøt med vaniljesaus

Rabarbra er en favoritt på dessertbordet, og kan brukes på utallige måter. Rabarbragrøt er enkelt å lage til mange hvis du får gjester. Den kan nytes med noe så enkelt som kald melk til, eller som her med vaniljesaus.

Rabarbragrøt med vaniljesaus

Sviskekompott

Sviskekompott

En av dessertklassikerne som vekker mange minner fra oppveksten. På tide å introdusere den for den yngre generasjonen! I dag hyller vi sviskekompotten, og her har du oppskriften!

Sviskekompott

Appelsinfromasj

Dessert

Da vi hadde en del appelsiner til overs, fant vi ut at vi måtte bare lage en god gammeldags appelsinfromasj. Den smakte fortreffelig friskt!

Appelsinfromasj

Brente mandler

Brente mandler

Kjenner du noen som elsker brente mandler? Det er en enkel sak å lage og smaker knasende godt. Perfekt vertinnegave eller julepresang til en skikkelig søtmons.

Brente mandler

Coconut cream pie

Coconut-Cream-Pie

Etter en nydelig middag kan det smake med noe skikkelig godt til dessert. Coconut Cream Pie blir fort familiens favoritt.

Coconut cream pie

Ferskengele

Ferskengelé

Fersken kan brukes til så mangt, også til å lage gelé av.

Ferskengele

Iskrem oppskrift

Iskrem oppskrift

Slik lager du iskrem: Ingenting er så godt som hjemmelaget iskrem. Og så er den langt mer sunnere enn det meste som er å få kjøpt i butikkene. Du kan selvsagt bruke en iskremmaskin, men det er ikke slett ikke nødvendig. Det viktigste er å piske den igjennom et par ganger under fryseprosessen.

Iskrem oppskrift

Jordbærkoldskål

Jordbærkoldskål

Koldskål, er en gammeldags, litt glemt dessert av uvisse grunner. Vi har tatt den frem fra glemselen og laget den med jordbær.

Jordbærkoldskål

Karameller

Karameller

Når fotografene våre er glade i å lage mat, blir vi også glade  Monica Friedrich Johannessen forfører oss alle med sine knallgode karameller. Her får du oppskriften hennes!

Karameller

Ovnsbakte fiken

Ovnsbakte fiken

En enkel, men sofistikert dessert der smaken er både fyldig og kompleks. En passende godbit på kalde høstkvelder!

Ovnsbakte fiken

Pistasjis

Pistasjis

Alle har en favorittis. Vår finner du ikke i frysedisken. Vi lager EKTE pistasjis fra bunnen av som smaker fantastisk.

Pistasjis

Sitronfromasj

Sitronfromasj

Sitronfromasj – En god gammeldags dessert, som er enkel å lage og deilig syrlig på smak!

Sitronfromasj

Smørvafler

Smørvafler Oppskrift

Vafler er en populær nytelse på søndager, men hvorfor ikke gjøre en ny og litt mer sofistikert vri på dem, siden det er morsdag i dag! Vi har byttet ut brunost og syltetøy med krem, sjokoladesaus og ferske bringebær.

Smørvafler

Teposjerte pærer

TEPOSJERTE PÆRER

Te er blitt en trendingrediens blant anerkjente og fremoverlente kokker verden over. Vi har selvfølgelig kastet oss på, og i første forsøk satset vi på å posjere pærer i Earl Grey. Resultatet ble en høyst velsmakende dessert. Tevannet kokte vi videre til en sirup, som vi serverte til pærene sammen med hjemmelagd vaniljeis.

Teposjerte pærer

Verdens enkleste ostekake

Verdens enkleste ostekake

Verdens enkleste ostekake! Denne ostekaken er ikke bare enkel og rask å lage, den smaker også fantastisk. Her har du oppskriften!

Verdens enkleste ostekake

Biscotti

Biscotti oppskrift

Det finnes flere alternative ingredienser i biscotti. Du kan bytte ut mandlene med pistasienøtter, eller tilsette revet appelsinskall. Godt blir det uansett!

Biscotti

Grillet ananas

Grillet ananas

Har du startet grillsesongen? Fersk ananas egner seg godt til å grille. Server den sammen med vaniljeis og du har en deilig frisk dessert!

Grillet ananas

Kandisert ingefær

Kandisert ingefær

Kandisert ingefær lager du enkelt selv og det smaker skikkelig godt. Bruk det som konfekt eller som smakfull pynt på kaker og i desserter.

Kandisert ingefær

Pikekyss

Pikekyss

Pikekyss er små marengser. Bruk dem som pynt på kaker eller spis dem sammen med ulike former for dessert, som f.eks. iskrem.

Pikekyss

Sjokolademousse med kaffe

Sjokolademousse

Vi gratulerer alle kaffedrikkere med den internasjonale kaffedagen. Sjokolademoussé med kaffe til dessert er en super måte å feire på. Ikke minst muligheten til å kunne unne seg noe skikkelig godt på en ellers så vanlig tirsdag.

Sjokolademousse med kaffe

Vaniljepudding

Vaniljepudding

God, gammeldags vaniljepudding er en populær dessert både hos store og små. Denne har vi lært å lage av selveste Ingrid Espelid Hovig, så bedre blir det ikke.

Vaniljepudding

Red. dessert oppskrifter

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.