Amarula iskrem
Oppskrift (gir ca 1,2 liter iskrem)
3,5 dl kremfløte
3,5 dl melk
1,5 dl sukker
4 eggeplommer
¼ teskje salt
2 dl Amarula
Kjør sammen eggeplommer og sukker i en miksmaster til sukkeret smelter inn i plommene.
Først er blandingen mørk gul, deretter blir den lys gul.
Dette er en tykk eggedosis så det tar litt tid før sukkeret er oppløst.
Varm melken i en kjele under omrøring.
Ved oppkok tar du kjelen av komfyren og lar det kjøle seg ned i noen minutter.
Hell så forsiktig 0,5 dl av melken i en tynn stråle over i egg- og sukkerblandingen mens blandingen kjøres i miksmasteren.
Vær forsiktig, og ta kun litt i om gangen så blandingen ikke blir for varm.
Den varme melken varmer eggene, noe som gjør at klumper unngås i neste steg.
Hell resten av eggedosisen over i kjelen med resten av melken, legg til saltet.
Sett kjelen på lav varme, og varm opp med konstant omrøring.
Fortsett å varme blandingen til den når rundt 75 grader.
Ta kjelen av komfyren, og hell i fløten og la blandingen kjøle seg til den blir kald.
Dette kan gjøre i kjøleskap i minst fire timer, eller i et isbad i cirka 30 minutter.
Blandingen må være helt kald før du setter den i ismaskinen sammen med ønsket mengde Amarula.
Dette er is du ikke må servere dine kjørende gjester. Amarula iskrem er kriminelt godt!
Tips: Til 1 liter iskrembase, bør du tilsette cirka 2 dl. Amarula som gir tilsammen 1,2 liter iskrem. Men du kan legge til mer eller mindre smak, etter behov.
Toppingen tilføyer du ved servering.
Toppinger:
Karamellisert sjokoladesaus
Raskt forklart, så smelter du sukker i en kjele til sukkeret får en gyllenbrun farge, og tilføy litt fløte.
Rør om og sørg for at sukkeret har smeltet helt.
Legg til noen biter mørk sjokolade.
Blir blandingen for tykk kan du legge til litt fløte.
Kan helles over isen varm, eller kjøles ned.
Pasjonsfrukt puré
Del pasjonsfrukt i to, og ta ut alt innholdet.
Sett det i en blender til det når en jevn konsistens.
Sil blandingen, slik at frøene fjernes.
Dytt gjerne blandingen gjennom silen med en skje.
Varm dette opp med ønsket menge sukker.
Varmes akkurat nok slik at sukkeret smeltes inn, men ikke koker.
Kjøles ned og helles over isen.
Tekst/Foto/Styling: Kulinarisk.no / Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist