Appelsinris
Oppskrift appelsinris (4 personer)
1/3 l kremfløte
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Ca. 250 g ferdigkokt risgrøt
2-3 appelsiner
Appelsinris :
Kok grøt og avkjøl den slik at den er helt gjennomkald eller bruk gjerne gårsdagens rester hvis du har. Pisk kremen halvstiv og vend den forsiktig og jevnt inn i grøten. Rør videre til grøten er godt bladet inn i kremen uten klumper.
Bruk en skarp kniv og skjær skallet av appelsinene. Skjær ut appelsinfileter. La appelsinen renne av seg på kjøkkenpapir før du deler de opp i passe store biter og blander inn i kremen med en slikkepott. Spar ev. et par appelsinfileter til pynt. Sett appelsinrisen kjølig frem til servering.
Vi skal ikke stikke noe under stol her … vi har en forkjærlighet for gammeldagse oppskrifter. Det gjelder også når det kommer til desserter. Hvem av dere husker appelsinris fra bestemors kjøkken? Eller er det noen av dere som har holdt tradisjonen i hevd? Vi går i alle fall for å utnevne appelsinris til årets påskedessert!
Her finner du flere oppskrifter på dessert!
Tekst/Foto/Styling: Kulinarisk.no / Monica Friedrich Johannessen / Styling: Kjersti Edvartsen