Blåbærsuppe

Oppskrift

500 g friske blåbær
50 g sukker
3 dl vann
1 vaniljestang, delt på langs
1 ts potetmel

Tilbehør:
Ca. 100 g blåbær
¼ l kremfløte
Mynteblader til pynt

Blåbærsuppe:
Smak om det skal tilsettes litt mer sukker. Hell suppen gjennom en sil og press lett på bærene, slik at den siste saften kommer med ut. Jevn straks suppen med potetmel utrørt i litt vann. Den må ikke være tykk, bare lett jevnet. La blåbærsuppen avkjøle og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer.  Server blåbærsuppe med hele blåbær og krem til.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.