Brente mandler
Oppskrift brente mandler
125 g mandler
125 g sukker
¼ dl vann
1 knivsodd kanel
Varm mandlene i en stekepanne, men pass på at de ikke brenner seg. Ha sukker, vann og kanel i en gryte. Varm opp til vannet har dampet inn, og sukkeret blir tørt. La det smelte igjen. Legg i de varme mandlene. Rør til glasuren fester seg til mandlene. Ta mandlene opp med gafler smurt med matolje og legg dem over på en stekeplate kledd med bakepapir. Skill de brente mandlene fra hverandre så langt det er mulig. Hvis ikke brekk dem fra hverandre når de er kalde. Oppbevar brente mandler i en tett boks eller på glass.
Vi forbereder alltid søtsaker i god tid før julefeiringen. Først ut er de brente mandlene, som også egner seg godt som vertinnegave hvis du er heldig å være invitert i førjulsselskap.
Her finner du flere oppskrifter på desserter!
Kandisert ingefær
Oppskrift
150 g fersk ingefær
3 ½ dl sukker
2 dl vann
Skrell ingefæren og skjær den i mindre biter. Kok opp 2 ½ dl av sukkeret og legg ingefæren i. La det småkoke i 2 timer. Hell av laken og legg ingefæren på bakepapir. Dryss resten av sukkeret over og la ingefæren tørke i et døgn før du bruker den.
Nøtteroser
Oppskrift (ca. 25 stykk)
100g g malte hasselnøtter
100 g sukker
1 eggehvite
25 g smeltet smør
Hele hasselnøtter til pynt
Fremgangsmetode: Bland nøtter, sukker, eggehvite og til slutt smeltet smør til en fin røre.
La blandingen stå og svelle i minimum en time.
Deigen sprøytes i små sirkler (uten at det blir tomrom i midten) med sprøytpose, eller plasseres med skje på bakepapir på stekebrett. Stikk en hel nøtt i midten av hver kake til pynt.
Tid og ovn: Kakene stekes midt i ovnen i ca. 14 minutter ved 170ºC.
Annet: Tips: nøtteroser kan lages kun med mandler, eller mandler og nøtter kan blandes. Du kan også pynte de med striper av rennende sjokolade. Disse egner seg til å fryses.
Red. Brente mandler