Churros med sjokolade
Oppskrift churros (4-6 personer)
200 g mørk sjokolade 70 %
3 ss lys sirup
200 ml kremfløte
75g usaltet smør
¼ ts salt
125 g siktet hvetemel
3 store egg, piskede
Solsikkeolje til steking
2 ss malt kanel
2 ss sukker
Brekk sjokoladen i biter og varm den forsiktig opp i en liten kjele sammen med sirup og kremfløte. Rør om av og til og sørg for at ingrediensene blander seg godt. Hold sjokoladesausen varm.
Varm opp 250 ml vann sammen med smøret i en teflongryte. Det skal koke skikkelig til slutt. Ha i salt og mel og pisk i 2-3 minutter til deigen tykner og formes til en ball. Ta gryten av varmen og pisk inn eggene litt om gangen til deigen er tykk og jevn.
Hell 5-8 cm med olje i en gryte. Varm den opp til 180°C. Du kan sjekke ved å putte en brødbit oppi. Blir den gylden på 15 sekunder, er temperaturen riktig. Mens oljen varmes blander du sukker og kanel på en stor tallerken.
Churros :
Hell deigen over i en sprøytepose og bruk en stor stjerneformet tupp. Klem deigen direkte ut i oljen i små pinner. Bruk en kniv til å kutte deigstrømmen fra posen. Stek churroene i 2 minutter på hver side eller til churrosene er gylne. Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem på kjøkkenpapir. Rull dem i sukker- og kanelblandingen mens de fremdeles er varme. Hell sjokoladesausen i en liten skål og server.
Churros med sjokolade – populær spansk frokostrett! Vi spiser dem gjerne til dessert.
Her finner du oppskrift på flere desserter!