Eplegrøt

Oppskrift (4 personer)

1½ kg matepler
1 dl vann
200 g sukker
1 vaniljestang

Tilbehør til eplegrøt:
Melk eller fløte

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær dem i mindre biter. Legg dem i en gryte sammen med delt vaniljestang og vann. La eplene koke ved lav varme under lokk. Fjern vaniljestangen, tilsett sukkeret og la det løse seg opp under omrøring. Hell grøten i en serveringsbolle og la den bli kald. Serveres eplegrøt med kald melk eller fløte.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.