Hjemmelaget iskrem

Hjemmelaget iskrem oppskriftOppskrift (til 4 personer)

4 dl helmelk
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
6 eggeplommer
150 g sukker

Hjemmelaget iskrem
Hell melk og fløte i en stor tykkbunnet kjele.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene i kjelen.
Legg også stangen i.
Kok opp under omrøring og trekk deretter kjelen fra varmen.
La melkeblandingen avkjøle, mens du visper eggeplommer og sukker sammen til en luftig eggedosis.
Bruk gjerne en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
Fjern vaniljestangen fra melkeblandingen og hell den forsiktig i eggedosisen under konstant visping.
Hell deretter blandingen tilbake i kjelen.
Rør i den over svak varme til den begynner å tykne og bli kremaktig.
Det må absolutt ikke koke!

Fyll vasken med kaldt vann, og sett kjelen i.
Rør til eggekremen er avkjølt.
Hell kremen over i en metallbolle slik at kulden transporteres raskere og dekk bollen med plast.
Sett blandingen i fryseren, og la den stå i ca. 2 timer til kremen er begynt å fryse inn.
Ta den deretter ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser eller visp.
Dette må du gjenta minst to ganger før iskremen fryser helt.
Dekk bollen med plast ellers danner det seg iskrystaller på overflaten, det er ikke godt på iskrem.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Hjemmelaget iskrem
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)