Hjemmelaget iskrem
Oppskrift (til 4 personer)
4 dl helmelk
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
6 eggeplommer
150 g sukker
Hjemmelaget iskrem
Hell melk og fløte i en stor tykkbunnet kjele.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene i kjelen.
Legg også stangen i.
Kok opp under omrøring og trekk deretter kjelen fra varmen.
La melkeblandingen avkjøle, mens du visper eggeplommer og sukker sammen til en luftig eggedosis.
Bruk gjerne en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
Fjern vaniljestangen fra melkeblandingen og hell den forsiktig i eggedosisen under konstant visping.
Hell deretter blandingen tilbake i kjelen.
Rør i den over svak varme til den begynner å tykne og bli kremaktig.
Det må absolutt ikke koke!
Fyll vasken med kaldt vann, og sett kjelen i.
Rør til eggekremen er avkjølt.
Hell kremen over i en metallbolle slik at kulden transporteres raskere og dekk bollen med plast.
Sett blandingen i fryseren, og la den stå i ca. 2 timer til kremen er begynt å fryse inn.
Ta den deretter ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser eller visp.
Dette må du gjenta minst to ganger før iskremen fryser helt.
Dekk bollen med plast ellers danner det seg iskrystaller på overflaten, det er ikke godt på iskrem.
Her finner du flere oppskrifter på dessert!