Jordbærsuflé
Oppskrift jordbærsuflé (4 personer)
500 g jordbær
150 g sukker
4 middels store egg
1 vaniljestang
2 1/2 ss maizena
Litt mykt smør
Jordbærsuflé:
Smør 4 sufléformer med smør og dryss dem med litt sukker. Sett dem til avkjøling i kjøleskapet. Fjern stilkene på jordbærene og del dem i to. Kjør jordbærene i en food processor til en jevn konsistens. Tilsett 100 g av sukkeret i food processoren og kjør til en puré. Press deretter bærpureen gjennom en finmasket sikt ned i en stor gryte.
Rør maizenaen ut med 4 ts vann i en liten bolle og rør den til en pasta. Varm opp pureen på middels varme og kok opp under konstant omrøring. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene i gryten sammen med maizenapastaen. Fortsett å røre til pureen begynner å tykne. Ta den av varmen og la den avkjøle. Sett den så i kjøleskapet i 10 minutter. Forvarm ovnen til 200°. Separer eggene og pisk eggehvitene sammen med resten av sukkeret til det tykner. Tilsett eggehvitene i pureen og og vend dem forsiktig inn. Fordel blandingen i sufleformene og stek dem i ovnen i 10 minutter eller til de har hevet seg over kanten på formene.
Her finner du flere oppskrifter på dessert!
Jordbær nytes i mange varianter nå i sommer. Vi lager blant annet jordbærsuflé som smaker helt fantastisk.
JORDBÆRSYLTETØY
Oppskrift (Gir ca. 2 liter jordbærsyltetøy)
4 l rensede jordbær
1,2 l sukker
Jordbærsyltetøy :
Skyll bærene og legg dem i en gryte. Gi dem et raskt oppkok uten sukker, og la dem koke til de er myke. Hell i sukkeret og rør til det er oppløst. Gi så syltetøyet et godt oppkok. Fyll det direkte over på varme, skåldede glass og lukk dem når de er fylt helt opp.
Jordbærsyltetøy er utrolig godt og det er veldig enkelt å lage.
Her finner du flere oppskrifter på pålegg!