Jordbærkoldskål
Oppskrift jordbærkoldskål (4 personer)
400 g jordbær
150 g melis
1 ts vaniljesukker
½ l skummet kulturmelk
1 l youghurt naturell
Mynteblader til pynt
Jordbærkoldskål:
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn og slett masse. Sett koldskål i kjøleskapet i en times tid. Fordel i pene glass eller skåler og pynt med mynteblader.
Koldskål, er en gammeldags, litt glemt dessert av uvisse grunner. Vi tok den frem fra glemselen og laget den med jordbær. Jordbærkoldskål enkelt og kjempe godt!
Her finner du flere oppskrifter på dessert!
BRINGEBÆRSYLTETØY
Oppskrift (Gir ca. 2 liter)
4 l rensede bringebær
1,2 l sukker
Skyll bærene og legg dem i en gryte. Gi dem et raskt oppkok uten sukker, og la dem koke til de er myke. Hell i sukkeret og rør til det er oppløst. Gi så syltetøyet et godt oppkok. Fyll det direkte over på varme, skåldede glass og lukk dem når de er fylt helt opp.