Lys sjokolademousse

Lys sjokolademousseOppskrift lys sjokolademousse (6 personer)

100 g lys kokesjokolade
2 eggeplommer
3 dl kremfløte
1 håndfull valnøtter

Lys sjokolademousse:
Smelt sjokoladen i en metallbolle over vannbad.
Rør i eggeplommene i, én om gangen.
Avkjøl litt.
Pisk kremfløten til en myk og luftig krem. Vend litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen.
Rør forsiktig til alle klumpene forsvinner.

Fordel moussen i 6 små porsjonsformer og sett dem i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.

Pynt med hakkede valnøtter.

Lettlaget lys sjokolademousse som smaker fortreffelig!

Prøv også vår sjokolademousse med kaffe!

KANDISERTE APPELSINSKALL

Kandiserte appelsinskallOppskrift: Skrell 3 appelsiner og del skallet i passende lengder. Fjern alt av det hvite fra skallet. Kok opp appelsinlengdene i vann. Skift vannet tre ganger, og kok opp for hver gang. Tilsett 2 dl sukker og 11/2 dl vann og kok forsiktig i ca. 15 minutter. Hell av vannet, og damp appelsinlengdene tørre. Legg dem på et bakepapir. La dem avkjøles før du ruller dem i sukker.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.