Lys sjokolademousse
Oppskrift lys sjokolademousse (6 personer)
100 g lys kokesjokolade
2 eggeplommer
3 dl kremfløte
1 håndfull valnøtter
Lys sjokolademousse:
Smelt sjokoladen i en metallbolle over vannbad.
Rør i eggeplommene i, én om gangen.
Avkjøl litt.
Pisk kremfløten til en myk og luftig krem. Vend litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen.
Rør forsiktig til alle klumpene forsvinner.
Fordel moussen i 6 små porsjonsformer og sett dem i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.
Pynt med hakkede valnøtter.
Lettlaget lys sjokolademousse som smaker fortreffelig!
Prøv også vår sjokolademousse med kaffe!
KANDISERTE APPELSINSKALL
Oppskrift: Skrell 3 appelsiner og del skallet i passende lengder. Fjern alt av det hvite fra skallet. Kok opp appelsinlengdene i vann. Skift vannet tre ganger, og kok opp for hver gang. Tilsett 2 dl sukker og 11/2 dl vann og kok forsiktig i ca. 15 minutter. Hell av vannet, og damp appelsinlengdene tørre. Legg dem på et bakepapir. La dem avkjøles før du ruller dem i sukker.