Mangomousse
Oppskrift (6 personer)
1 vaniljestang
1 dl vann
2 dl sukker
2 ½ ark gelatin
2 dl kremfløte
2 ferske mango
½ dl nypresset sitronsaft
Til servering:
2 dl kremfløte
1/2 ss sukker
1/2 ss vaniljesukker
½-1 dl hakkede pistasienøtter
Mangomousse:
Skrell mangoen, og skjær løs fruktkjøttet fra steinen.
Kjør fruktkjøttet til en jevn masse i en blender.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Kok opp vann med vaniljestang, vaniljefrø og sukker i en tykkbunnet gryte under omrøring. Ta ut vaniljestangen, la laken avkjøles.
Legg gelatinen i bløt i 5 minutter i kaldt vann.
Bland mangofruktkjøttet i den avkjølte sukkerlaken.
Pisk fløten.
Klem ut vannet av gelatinen og smelt den forsiktig i sitronsaften i en gryte.
Rør gelatinen og sitronsaften i en tynn stråle inn i mangomassen, og vend kremen forsiktig inn i den.
Fordel moussen i 6 glass og la den stå i kjøleskapet til den er stiv i minst 4 timer. Server mangomoussen toppet med lettpisket krem og hakkede pistasienøtter.
Her finner du flere oppskrifter på dessert!