Mangomousse

MangomousseOppskrift (6 personer)

1 vaniljestang
1 dl vann
2 dl sukker
2 ½ ark gelatin
2 dl kremfløte
2 ferske mango
½ dl nypresset sitronsaft

Til servering:
2 dl kremfløte
1/2  ss sukker
1/2 ss vaniljesukker
½-1 dl hakkede pistasienøtter

Mangomousse:
Skrell mangoen, og skjær løs fruktkjøttet fra steinen.
Kjør fruktkjøttet til en jevn masse i en blender.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Kok opp vann med vaniljestang, vaniljefrø og sukker i en tykkbunnet gryte under omrøring. Ta ut vaniljestangen, la laken avkjøles.
Legg gelatinen i bløt i 5 minutter i kaldt vann.
Bland mangofruktkjøttet  i den avkjølte sukkerlaken.
Pisk fløten.
Klem ut vannet av gelatinen og smelt den forsiktig i sitronsaften i en gryte.
Rør gelatinen og sitronsaften i en tynn stråle inn i mangomassen, og vend kremen forsiktig inn i den.

Fordel moussen i 6 glass og la den stå  i kjøleskapet til den er stiv i minst 4 timer. Server mangomoussen toppet med lettpisket krem og hakkede pistasienøtter.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.