Rabarbragrøt
Oppskrift (6 porsjoner)
1 kg rabarbra
250 g sukker
6 dl vann
30 g potetmel
Kanel
Rabarbragrøt:
Vask og rens rabarbraen for ytterlaget og skjær den i små biter. Kok i vann sammen med sukker til rabarbraen har gått i stykker. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann, trekk gryten av platen og rør i potetmeljevningen. Gi så gryten et raskt oppkok. Strø litt sukker og kanel på toppen for å hindre at det danner seg snerk. Avkjøl grøten, og server rabarbragrøt med kald melk.
Her finner du flere oppskrifter på dessert!
ECLAIR
Oppskrift (Ca. 20 stk.)
Vannbakkelsdeig:
1 ¼ dl melk
1 ¼ dl vann
1 knivsodd salt
1 ts sukker
125 g smør
2 ½ dl mel
5 egg
Fyll:
½ l kremfløte
1-2 ts sukker
Glasur:
120 g mørk sjokolade
½ ts nøytral olje
1 ¼ dl fløte
Hell melk, vann, salt, sukker og smør i en gryte, og kok opp. Tilsett melet, og pisk kraftig til deigen er ensartet og slipper kantene på gryten. Det tar ca. 3 minutter. Ta gryten av varmen, og rør deretter eggene i et om gangen, og pisk godt mellom hvert. Bruk to skjeer eller en sprøytepose til å sette deigen i 8-10 cm lange kaker på en stekeplate og husk at det må være god plass mellom hver eclair. Sett platen i ovnen ved 200 grader i 20-25 min. Ovnsdøren må ikke åpnes under stekingen da den kalde luften får eclairene til å falle sammen. Ta en av eclairene ut først, og sjekk om den faller sammen. Hvis den gjør det må resten av eclairene steke litt til. Avkjøl dem på en rist.
Pisk kremfløten til krem, og smak til med litt sukker. Hell kremen i en sprøytepose eller i en frysepose, som du klipper hull i enden på.
Hell sjokolade og olje i en bolle. Varm imens opp fløten til rett under kokepunktet i en gryte. Hell den varme fløten over sjokoladen. La det stå i 2 minutter, og rør deretter forsiktig sammen til en glatt sjokolademasse.
Skjær alle eclairene over på midten. Fyll dem med en stripe krem, og legg deretter lokket på. Smør glasuren på, og server med det samme.