Riskrem
Oppskrift (4 porsjoner)
3 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl ferdigkokt risgrøt, avkjølt
Visp kremfløte, sukker og vaniljesukker til en luftig krem. Vend kremen forsiktig inn i risgrøten. Server med rød saus.
Oppskrift
2 dl husholdningssaft
3 dl vann
1 ss potetmel
2 ss vann
Gi saft og vann et raskt oppkok i en kjele. Rør potetmel ut i kaldt vann. Tilsett potetmelblandingen i den kokende saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt. Når sausen koker opp, trekkes den til side. Ikke la sausen stå og koke da den blir seig.
Vinanbefaling til riskrem: Pocas Late Bottled Vintage fra Douro i Portugal lages på de fem lokale og tradisjonelle druetypene Touriga National, Touriga Franca, Tinta Barocca, Tinta Rorits og Tinta Cao. Late Bottle Vintage (LBV) er en portvinsstil som blandes av ulike viner med ung alder og kort lagring, for å gi en portvin med primærfrukt som er drikkemoden når den slippes på markedet.
Vinen dufter av modne, søte, røde og mørke bær, har en rik fylde og munnfølelse med flott konsentrasjon og sødme. Vinanbefalinger til melkebaserte retter er alltid en utfordring, og dette er det nærmeste en god match du kan komme. Hetviner brukes mye til vanskelige retter hvor vanlig vin ofte kommer til kort.
Den fruktdrevne stilen til en LBV samt sødmen og alkoholen vil spille fint på lag med den røde sausen og sødmen til desserten.
Pocas LBV 2009
Varenummer: 9477001
Pris: 219,90,-
Foto/tekst – riskrem: Monica Friedrich/Kjersti Edvartsen