Riskrem med jordbær og pistasienøtter
Oppskrift (4 porsjoner)
3 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl ferdigkokt risgrøt, avkjølt
2 dl jordbær
1 ss sukker
1 dl pistasienøtter
Riskrem med jordbær og pistasienøtter
Skjær jordbærene i pene, små biter og legg dem i en bolle.
Strø sukker over og vend jordbærene slik at sukkeret blir jevnt spredd.
La dem stå i romtemperatur i en times tid.
Hakk pistasienøttene.
Visp kremfløte, sukker og vaniljesukker til en luftig krem. Vend kremen forsiktig inn i risgrøten.
Fordel riskremen i dessertskåler. Fordel jordbærene over og dryss de hakkede pistasienøttene over.
Riskrem med jordbær og pistasienøtter
Foto: Monica Friedrich Johannesen
Oppskrift og styling: Kjersti Edvartsen