Riskrem med jordbær og pistasienøtter

Riskrem med jordbær og pistasienøtterOppskrift (4 porsjoner)

3 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl ferdigkokt risgrøt, avkjølt
2 dl jordbær
1 ss sukker
1 dl pistasienøtter

Riskrem med jordbær og pistasienøtter
Skjær jordbærene i pene, små biter og legg dem i en bolle.

Strø sukker over og vend jordbærene slik at sukkeret blir jevnt spredd.
La dem stå i romtemperatur i en times tid.
Hakk pistasienøttene.

Visp kremfløte, sukker og vaniljesukker til en luftig krem. Vend kremen forsiktig inn i risgrøten.

Fordel riskremen i dessertskåler. Fordel jordbærene over og dryss de hakkede pistasienøttene over.

Riskrem med jordbær og pistasienøtter
Foto: Monica Friedrich Johannesen

Oppskrift og styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.