Sjokoladetrøfler
Oppskrift (Ca. 30 stykk)
2 ½ dl kremfløte
300 g mørk sjokolade
2 ss cognac
½ ts kanel
1 dl kakaopulver
Sjokoladetrøfler Dag 1:
Kok opp fløten og trekk kjelen av varmen. Brekk sjokoladen i mindre biter opp i kjelen og rør til sjokoladen har smeltet. Tilsett konjakk og kanel og rør godt rundt. Hell blandingen i en avlang form, f.eks. en brødform. Dekk med aluminiumsfolie og la den stå natten over i kjøleskapet.
Sjokoladetrøfler Dag 2:
Bruk et kulejern (de man vanligvis bruker til å lage fruktkuler med). Skyll jernet i varmt vann, og lag kuler. Rull trøflene i kakaopulveret og sett dem i kjøleskapet. Du kan også rulle trøflene i hakkede nøtter eller kokosmasse.
Her finner du flere oppskrifter på dessert!
Sjokoladetrøfler – disse er lette å lage, men resultatet blir best hvis du lager de over 2 dager. Sjokoladen rekker da å bli kald og det er enklere å få pene kuler.