Sviskekompott

SviskekompottOppskrift (4 personer)

5 dl vann
4 ss sukker
250 g steinfrie svisker
1 1/2 ss potetmel

Sviskekompott:
Kok opp vann og sukker i en kjele. Ha sviskene i sukkervannet og kok dem til de er møre. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og hell det i kjelen. Gi det et raskt oppkok og ta kjelen av platen. Avkjøl litt før den serveres. Hvis du drysser et lag med sukker på toppen unngår du at det danner seg snerk. Server med melk eller vaniljesaus.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Foto – Sviskekompott: Monica Friedrich

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.