Teposjerte pærer
Oppskrift (4 personer)
1 l vann
330 g sukker
2 poser Earl Grey te
1 kanelstang
4 mellomstore grønne pærer
Teposjerte pærer:
Skrell pærene pent, og la stilken være igjen. Hell vann, sukker, kanelstang og teposer i en tykkbunnet gryte og kok opp. Fjern teposene og legg pærene i. Dekk dem med bakepapir og legg en tallerken eller et mindre lokk over for å holde pærene nede. Reduser varmen og la det simre i 35–40 minutter til pærene er myke. Ta pærene forsiktig opp og legg dem på et fat. Sett opp varmen og la det som nå er sirup koke videre til det er litt tykkere i ca. 20-25 minutter. Hell sirupen forsiktig over pærene og server teposjerte pærer. Hvis ønskelig kan du servere enten pisket krem eller iskrem til.
Her finner du oppskriften på vaniljeis: Iskrem oppskrift