Terter med sommerens bær
Oppskrift (10 stk.)
Tertedeig:
350 g hvetemel
50 g sukker
150 g smør
3 eggeplommer
3 ss vann
Eggekrem:
1 vaniljestang
4 dl melk
1 dl kremfløte
6 eggeplommer
85 g sukker
2 ss maizena
1 kg bringebær eller blåbær eller begge deler
Terter med sommerens bær:
Ha mel, sukker og smør i en food processor.
Tilsett eggeplommer og vann, og kjør til deigen er fast i konsistensen. Pakk deigen inn i plast og sett den i kjøleskapet i 20 minutter.
Kjevle ut deigen tynt og kle paiformene med den.
Skjær vekk overflødig deig som flyter over kantene.
Sett ovnen på 180 °.
Bruk en gaffel til å lage små hull i bunnene, og sett deretter terteformene i kjøleskapet i ca. 10 minutter.
Stek terteskallene i ca. 12 minutter.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Legg begge deler i en tykkbunnet gryte sammen med melk, kremfløte, eggeplommer, sukker og maizena.
Kok opp under konstant omrøring, og sett deretter gryten i kaldt vann for å avkjøle kremen.
Fjern vaniljestangen, og legg plastfilm over for å unngå snerk.
Fyll tertene med eggekrem og avslutt med bær på toppen.
Her finner du flere oppskrifter på dessert!
KEY LIME PIE
Oppskrift
4 eggeplommer
400 ml kondensert melk
6 ss fersk saft av lime juice (ca. 5 lime)
200 ml kremfløte
Revet skall av 1 Lime til pynt
Paiskall:
12 digestive kjeks
45 g sukker
135 g smeltet usaltet smør
Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en 22 cm paiform med litt av det smeltede smøret. Kjør kjeks, sukker og og resten av det smeltede smøret i en food processor til blandingen minner om brødsmuler. Spre kjeksblandingen i bunnen og opp langs sidene på paiformen. Stek i 10 minutter, eller til den er gylden. Sett paiformen på en rist til avkjøling.
Pisk eggeplommene i en bolle. Visp den kondenserte melken inn, litt om gangen til røren er jevn og glatt.Bland inn limesaften. Hell paifyllet i skallet og bruk baksiden av en skje til å jevne fyllet med. Sett paien i ovnen i 15 minutter, og la den deretter avkjøles på rist. La deretter paien klargjøre seg i kjøleskapet i 6 timer, eller natten over. Stivpisk fløten og pynt toppen med den, bruk gjerne en sprøyetepose. Dryss revet limeskall over og server!