Trollkrem
Oppskrift trollkrem (4-5 personer)
1 l tyttebær
1 ½-2 dl sukker
1 eggehvite
Vaniljesukker
Trollkrem:
Bland tyttebær, sukker og eggehvite i en kjøkkenmaskin eller med en tresleiv til sukkeret er oppløst og kremen skummer godt. Smak til med litt vaniljesukker. Server trollkremen med krumkaker til.
Du trenger hverken mye tid eller mange ingredienser for å lage denne urnorske tradisjonsdesserten. Nå som tyttebærene er lett tilgjengelige, er det bare å nyte dem!
Foto: Monica Freidrich
Krumkaker til trollkrem
Oppskrift (ca. 40 krumkaker)
4 egg
250 g sukker
250 g smeltet smør
250 g hvetemel
½ ts malt kardemomme (kan sløyfes)
Du trenger krumkakejern og ev. en krumkakepinne
Fremgangsmetode: Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smeltet smør og tilsett hvetemel (bruk sikt for å unngå klumper i røren), og kardemomme. La røren svelle i minst 1 time.
Tid og ovn: Legg en stor teskje røre på midten av det varme krumkakejernet, og stek kakene til de er gylne. Ikke bruk for sterk varme da vil de bli brent. Form krumkakene med en gang når de er rykende varme. Du kan selv velge form på dem etter eget ønske.
Kremmerhus ved hjelp av krumkakepinne, sigarform eller som en kurv ved å legge dem over en liten kopp/skål. Husk å avkjøle krumkakene helt før du legger dem i en lufttett kakeboks.
Annet: Baketips: En god huskeregel for krumkaker er at du skal bruke lik mengde mel, sukker og smør som vekten på eggene. Eksempel : 3 egg som veier 180 g bruker du 180 gram sukker, 180 g smør og 180 g hvetemel.