Tyttebærfromasj
Oppskrift (4 personer)
5 gelatinplater
2 1/2 dl h-melk
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 1/2 dl kremfløte
150 g tyttebær
3 ss sukker
Tyttebærfromasj:
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Press vannet godt ut av den og smelt den i vannbad. Kok opp melken. Rør eggeplommene og 1 dl sukker lett og luftig. Spe røren med den kokende melken under kraftig visping. Rør inn den smeltede gelatinen, og sett blandingen til avkjøling. Rør tyttebær og sukker lett sammen. Pisk fløten til en lett krem, og rør inn tyttebærene. Tilsett blandingen forsiktig i eggeblandingen når den begynner å stivne. Fyll massen i en fuktet form som rommer ca. 1 liter. Sett den i kjøleskapet. Hvelv formen over på et passende fat, og pynt tyttebærfromasj med pisket krem og friske tyttebær.
Her finner du flere oppskrifter på dessert!