Baba Ganouch (Aubergine salat)
Oppskrift
3 aubergine
3 store hvitløksfedd
1 stor løk
1/2 ss majones
1 ss creme fresh
1 ss tahini
Ferskpresset limejuice
Olivenolje
Salt og pepper
Salt og pepper
- Bak Aubergine og løk på 200 grader i 25 – 30 min, til auberginen og løken har blitt helt bløt.
- Åpne aubergine og la all væske renne av, tørk av resten av væsken med ett kjøkkenpapir.
- Skrell Aubergine og ha kjøttet i en bolle, ha i en finhakket hvitløk og tilsett resten av ingrediensene, smak til salaten med, salt, pepper, lime, tahini og olivenolje.
Baba ganoush er en aubergine salat, som vi har spist i Libanon. Den blir ofte servert som en apetittvekker sammen med brød, eller som en del av en mezeoppdekning. Aubergine er veldig mettende, og derfor perfekt å servere sultne vegetarianere!