Baba Ganouch (Aubergine salat)

Baba Ganouch Aubergine salatOppskrift
3 aubergine
3 store hvitløksfedd
1 stor løk
1/2 ss majones
1 ss creme fresh
1 ss tahini
Ferskpresset limejuice
Olivenolje
Salt og pepper
  1. Bak Aubergine og løk på 200 grader i 25 – 30 min, til auberginen og løken har blitt helt bløt.
  2. Åpne aubergine og la all væske renne av, tørk av resten av væsken med ett kjøkkenpapir.
  3. Skrell Aubergine og ha kjøttet i en bolle, ha i en finhakket hvitløk og tilsett resten av ingrediensene, smak til salaten med, salt, pepper, lime, tahini og olivenolje.

Baba ganoush er en aubergine salat, som vi har spist i Libanon. Den blir ofte servert som en apetittvekker sammen med brød, eller som en del av en mezeoppdekning. Aubergine er veldig mettende, og derfor perfekt å servere sultne vegetarianere!

Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Jonas Hagman

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.