Blue cheesedressing
Oppskrift (4 personer)
2 dl lettrømme
1 ts lønnesirup
Salt og pepper
100 g mild blåmuggost
Ev. hakkede valnøtter til pynt
Blue cheesedressing:
Hell lettrømmen i en bolle. Bland i sirup, salt og pepper. Hakk osten og vend den inn med en gaffel. Sett dressingen i kjøleskapet frem til servering, og pynt ev. med valnøtter.
Her finner du flere oppskrifter på dip og dressing!
Foto: Monica Friedrich – Styling: Kjersti Edvartsen – Assistent: Hege Løkke Johannesen – Blue cheesedressing
BASILIKUMDRESSING
Oppskrift
½ potte basilikum
1 dl olivenolje
½ fedd hvitløk
Salt og nykvernet pepper
Blend alle ingrediensene sammen i en blender. Smak til med salt og pepper, og la dressingen trekke i ½ time før bruk.
CÆSARSALATDRESSING
Oppskrift
2 eggeplommer
1 ts Dijonsennep
2 fedd hvitløk
2 ansjosfileter, finhakket
Saft av 1/2 sitron
1 dl soyaolje
Salt
Kajennepepper
Lag dressingen ved å ha eggeplomme, sennep, hvitløk, ansjos og sitronsaft i en bolle. Visp alt godt sammen. Visp oljen inn i blandingen i en tynn stråle. Smak til med salt og kajennepepper.
ESTRAGONDRESSING
Oppskrift
1/2 potte estragon
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløksfedd, grovhakket
1 ss majones
2 dl yoghurt naturell
1 økologisk sitron, skallet og halvparten av saften av den
Salt og pepper
Plukk bladene av estragonkvistene. Legg estragonblad, sjalottløk samt hvitløk i en bolle og bland sammen med litt av yoghurten till en grønn saus. Tilsett resten av yoghurten, majonesen samt sitronsaft- og skall. Bland med stavmikser til en jevn, lysegrønn saus. Smak til med salt og pepper. Pynt gjerne med fersk estragon.
Passer til fisk og svin.