Chilipesto

Oppskrift

2 røde paprika
100 g skåldede mandler
100 g røde jalapenos eller annen fyldig chili
1 stor sjalottløk
2 dl god olivenolje
2 ts salt
Nykvernet sort pepper og kajennepepper

Chilipesto:
Skjær paprikaene i to, og grill dem i ovnen, slik at skinnet blir sort. Ta dem ut, og legg dem i en bolle med plastfilm over i 20 minutter. Deretter er det bare å fjerne skinnet. Hell paprikaene i en food processor eller blender sammen med jalapenos, sjalottløk og olivenolje og kjør til pestoen har en passende kremete konsistens. Smak til med salt, pepper og litt kajennepepper. Server f.eks. chilipesto på godt brød eller som garnityr i supper.

Her finner du oppskrift på pesto!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.