Estragondressing
Oppskrift
1/2 potte estragon
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløksfedd, grovhakket
1 ss majones
2 dl yoghurt naturell
1 økologisk sitron, skallet og halvparten av saften av den
Salt og pepper
Estragondressing:
Plukk bladene av estragonkvistene. Legg estragonblad, sjalottløk samt hvitløk i en bolle og bland sammen med litt av yoghurten till en grønn saus. Tilsett resten av yoghurten, majonesen samt sitronsaft- og skall. Bland med stavmikser til en jevn, lysegrønn saus. Smak til med salt og pepper. Pynt gjerne med fersk estragon.
Passer til fisk og svin.
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
Assistent: Hege Løkke Johannesen
RANCH DRESSING
Oppskrift ranch dressing
1 fedd hvitløk
1/2 bunt bladpersille
1 ss gressløk
2,5 ml majones
1,5 ml créme fraîche
2 ts hvitvinseddik
Salt og nykvernet pepper
Ranch dressing
Skrell og finhakk hvitløk, samt persille og gressløk. Bland det med majones, créme fraîche og hvitvinseddik. Krydre med salt og pepper. Hell på en lufttett krukke og sett den til avkjøling i kjøleskapet.