Fennikeldressing

FennikeldressingOppskrift

1/2 liten fennikel
2 dl créme fraîche
1 ts paprika
1/2 ts karri
Salt og nykvernet pepper

Fennikeldressing:
Skjær topp og stengel av fennikelen. Finhakk den og bland med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
Assistent: Hege Løkke Johannesen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

ESTRAGONDRESSING

Oppskrift

1/2 potte estragon
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløksfedd, grovhakket
1 ss majones
2 dl yoghurt naturell
1 økologisk sitron, skallet og halvparten av saften av den
Salt og pepper

Plukk bladene av estragonkvistene. Legg estragonblad, sjalottløk samt hvitløk i en bolle og bland sammen med litt av yoghurten till en grønn saus. Tilsett resten av yoghurten, majonesen samt sitronsaft- og skall. Bland med stavmikser til en jevn, lysegrønn saus. Smak til med salt og pepper. Pynt gjerne med fersk estragon.

Passer til fisk og svin.

BASILIKUMDRESSING

Oppskrift

½ potte basilikum
1 dl olivenolje
½ fedd hvitløk
Salt og nykvernet pepper

Blend alle ingrediensene sammen i en blender. Smak til med salt og pepper, og la dressingen trekke i ½ time før bruk.

CÆSARSALATDRESSING

Oppskrift

2 eggeplommer
1 ts Dijonsennep
2 fedd hvitløk
2 ansjosfileter, finhakket
Saft av 1/2 sitron
1 dl soyaolje
Salt
Kajennepepper

Lag dressingen ved å ha eggeplomme, sennep, hvitløk, ansjos og sitronsaft i en bolle. Visp alt godt sammen. Visp oljen inn i blandingen i en tynn stråle. Smak til med salt og kajennepepper.