Ketchup
Oppskrift ketchup
1 1/2 kg grovhakkede bifftomater
4 finhakkede sjalottløk
4 finhakkede hvitløksfedd
4 dl vann
4 dl lys vineddik
1 1/2-2 dl rørsukker
1-2 ts salt
2 finhakkede røde chili, uten kjerner
Rundhåndet med nykvernet sort pepper.
Kok alle ingrediensene under omrøring til en lett karamellisert ketchup. Blend og smak til med litt salt, sukker eller syre. Avkjøl og hell ketchupen på tette glass og oppbevar i kjøleskapet.
Her finner du oppskriften på sennep!
THOUSAND ISLAND
Oppskrift
100 g majones
1 1/2 dl crème fraîche
1 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
2–3 dråper tabasco
1 ts paprika
Litt sitronsaft
Salt og pepper
Rør majones og crème fraîche sammen. Finhakk hvitløken. Rør hvitløk og tomatpuré i majonesblandingen. Smak dressingen forsiktig til med tabasco, paprika, sitronsaft, salt og pepper.
Dette er en av de mest kjente og brukte dressingene i Norge. Den blir brukt på reker, salater, hamburgere, egg og i mange andre ulike oppskrifter. Den smaker best når du lager den selv!
HJEMMELAGET SENNEP
Oppskrift
¾ dl gule sennepsfrø
½ dl sennepspulver
1,2 dl vann
1 dl epleeddik
2 ss brunt sukker
1 ts salt
1 ss gurkemeie
Bland sennepsfrø og sennepspulver. Kok opp vann, eddik, farin, salt og gurkemeie i en liten gryte, og hell det over. La det trekke i romtemperatur i et døgn. Kjør det hele i en blender til konsistensen er passende. Hold ev. igjen litt av væsken, eller tilsett litt mer eddik underveis hvis den virker for tykk. Hell sennepen i et glass, og la sennep gjerne modne i kjøleskapet i et par dager før bruk.
Oppbevar hjemmelaget ketchup kaldt i lukket beholder.