Limekrem
Oppskrift
1 kopp gresk yoghurt
1 ss majones
1/2 lime med saft og cest/ finrevet skall
1/4 jalapeño uten frø
1 hvitløksfedd
1 klype salt
1 neve koriander
1/2 dl vann
Fremgangsmåte:
Ha i alt i en foodprosessor eller i en grinder, og kjør godt sammen. Smakes til med litt salt.
Limekrem smaker fantastisk friskt og syrlig med mye gode nyanser av krydder. Den er perfekt til grønnsaker, sopp og fiskeretter, men smaker også nydelig til det meste av kjøtt fra grillen.
Foto/Tekst: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist
Fredags-taco er ikke meksikansk mat
Cinco de Mayo er en meksikansk helligdag som oppsto etter at meksikanerne seiret i den franske invasjonen av Puebla. Nå feires dagen med musikk, dans, parader og mat. Bli med på feiringen! Ved å innta en kulinarisk opplevelse som overstiger fredags-tacoen flere hakk, vil du kjenne deg som en meksikaner på denne dagen du også.