Mormordressing
Oppskrift
½ dl kremfløte
1 sitron, saften av den
1 ts sukker
Nykvernet pepper
Hell fløten sammen med sitronsaft, sukker og pepper i en plast- eller glassbeholder med lokk.
Rist godt.
Tekst og foto: Kulinarisk.no / Monica Friedrich
Her finner du flere oppskrifter på dip og dressing!
Salat med røkelaks og mormordressing
Oppskrift (Forrett til 4)
1 hjertesalat
200 g røkelaks i skiver
1 avocado
1/2 agurk
1/2 rødløk
Salat med røkelaks:
Fjern skallet på agurken.
Del den i to på langs og fjern den bløte innmaten.
Skjær agurken i små terninger.
Del avokadoen i to på langs.
La stenen sitte i den delen du ikke skal bruke.
Da holder den seg lengere.
Fjern skallet på avokadoen med en spiseskje.
Skjær avokadoen i små terninger.
Hakk løken i ca. like store biter som agurken og avokadoen.
Riv bladene på hjertesalaten, vask og tørk den godt.
Dander salaten på fire tallerkener.
Deretter røkelaksen.
Dryss løk, agurk og avokado over.
Server salat med røkelaks med mormordressing ved siden av og gjerne tynne, ristede loffskiver.
Ranch dressing
Oppskrift
1 fedd hvitløk
1/2 bunt bladpersille
1 ss gressløk
2,5 ml majones
1,5 ml créme fraîche
2 ts hvitvinseddik
Salt og nykvernet pepper
Få hele oppskriften her: Ranch dressing
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
Assistent: Hege Løkke Johannesen