Mormordressing

mormordressingOppskrift

½ dl kremfløte
1 sitron, saften av den
1 ts sukker
Nykvernet pepper

Hell fløten sammen med sitronsaft, sukker og pepper i en plast- eller glassbeholder med lokk.
Rist godt.

Tekst og foto: Kulinarisk.no / Monica Friedrich

Her finner du flere oppskrifter på dip og dressing!

Salat med røkelaks og mormordressing

Salat med røkelaksOppskrift (Forrett til 4)

1 hjertesalat
200 g røkelaks i skiver
1 avocado
1/2 agurk
1/2 rødløk

Salat med røkelaks:
Fjern skallet på agurken.
Del den i to på langs og fjern den bløte innmaten.
Skjær agurken i små terninger.
Del avokadoen i to på langs.
La stenen sitte i den delen du ikke skal bruke.
Da holder den seg lengere.
Fjern skallet på avokadoen med en spiseskje.
Skjær avokadoen i små terninger.
Hakk løken i ca. like store biter som agurken og avokadoen.

Riv bladene på hjertesalaten, vask og tørk den godt.
Dander salaten på fire tallerkener.
Deretter røkelaksen.
Dryss løk, agurk og avokado over.

Server salat med røkelaks med mormordressing ved siden av og gjerne tynne, ristede loffskiver.

Ranch dressing

Ranch dressingOppskrift 

1 fedd hvitløk
1/2 bunt bladpersille
1 ss gressløk
2,5 ml majones
1,5 ml créme fraîche
2 ts hvitvinseddik
Salt og nykvernet pepper

Få hele oppskriften her: Ranch dressing

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
Assistent: Hege Løkke Johannesen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.