Salsa Roja
Oppskrift
4 plommetomater
1/2 stor løk
1 fersk jalapeño
3 hvitløksfedd
6 chipotle tørket, tømmes for frø
1 klype sukker (kan sløyfes)
1/2 ts oregano
Fremgangsmåte salsa roja:
- Bak tomater i 20 minutter på 180 grader.
- Stek løk og hvitløk i en panne.
- Ha chipotle i samme panne og la steke i to minutter.
- Ha i krydder, to kopper vann og bakte tomater.
- Kok i fem – ti minutter.
- Om ikke tomatene er søte nok, smak til med salt og litt sukker.
- Kjør opp med håndmikser, og sil av.
Klar til bruk, salsa roja kan lagres i opptil én måned i lufttett beholder, for eksempel på Norgesglass.
Foto/Tekst: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist
Fredags-taco er ikke meksikansk mat
Cinco de Mayo er en meksikansk helligdag som oppsto etter at meksikanerne seiret i den franske invasjonen av Puebla. Nå feires dagen med musikk, dans, parader og mat. Bli med på feiringen! Ved å innta en kulinarisk opplevelse som overstiger fredags-tacoen flere hakk, vil du kjenne deg som en meksikaner på denne dagen du også.