Salsa verde
Oppskrift
6 tomatillo*
1/2 stor løk
1/2 jalapeno
2 hvitløksfedd
15 koriander stilker med blader på
1 klype salt
Fremgangsmåte:
- Bak tomat i 15 min på 200 grader til de skifter til itt mørkere farge.
- Finkutt alle andre ingredienser og ha i en morter.
- Knus alt godt i mortel til væsken kommer ut av råvarene.
- Kutt opp de grønne bakte tomatene i 1,5 x 1,5 centimeter. Ha de i morteren og fortsett å mose alt sammen i noen minutter til væsken er godt knust og blandet.
- Smak til med salt.
Holdbar i tre dager i kjøleskap eller en ukes tid på luftet og skåldet glass.
* tomatillo er ikke en tomattype, det er et bær. Den kalles tomatillo som betyr liten tomat på spansk og smaker syrlig og aromatisk. Går du i en ren grønnsaksforretning finner du den ofte der.
Her finner du oppskrift på meksikansk mat!
Foto/Tekst: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist
Fredags-taco er ikke meksikansk mat
Cinco de Mayo er en meksikansk helligdag som oppsto etter at meksikanerne seiret i den franske invasjonen av Puebla. Nå feires dagen med musikk, dans, parader og mat. Bli med på feiringen! Ved å innta en kulinarisk opplevelse som overstiger fredags-tacoen flere hakk, vil du kjenne deg som en meksikaner på denne dagen du også.