Thousand island
Oppskrift thousand island
100 g majones
1 1/2 dl crème fraîche
1 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
2–3 dråper tabasco
1 ts paprika
Litt sitronsaft
Salt og pepper
Rør majones og crème fraîche sammen. Finhakk hvitløken. Rør hvitløk og tomatpuré i majonesblandingen. Smak dressingen forsiktig til med tabasco, paprika, sitronsaft, salt og pepper.
Thousand island – dette er en av de mest kjente og brukte dressingene i Norge. Den blir brukt på reker, salater, hamburgere, egg og i mange andre ulike oppskrifter. Den smaker best når du lager den selv fra bunnen av.
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
Assistent: Hege Løkke Johannesen
Thousand island
AIOLI
Aioli oppskrift
1 fedd hvitløk
3 eggeplommer
2 dl solsikkeolje
1 dl olivenolje
1 knivsodd kajennepepper
1 ts sennepspulver
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
Knus hvitløkfeddet i en stor bolle. Ha i eggeplommene og pisk godt, helt til eggeplommene har romtemperatur. Ha i en dråpe solsikkeolje og pisk den godt inn. Fortsett med å piske inn litt og litt olje.
Fortsett å piske inn olivenoljen på samme måte. Ha i salt, pepper, sennepspulver, kajennepepper og smak til med sitronsaft.
Spiser du den rett etter du har laget den er det ofte en spiss smak av hvitløk. Lag gjerne derfor aiolien litt før du skal servere den. Da får den tid til å sette seg og bli mer rund og avbalansert i smaken. Rør gjerne om et par ganger om dagen mens den setter seg.