Egg – oppskrifter og inspirasjon
Få råvarer er så bruksvennlige som egg, og egg kan brukes til alle døgnets måltider. Her finner du oversikten over våre nydelige oppskrifter med egg – alt fra pannekaker og vafler til italiensk frittata, russiske blinier og god gammeldags eggelikør. Klikk på bildet eller lenken for å komme videre til oppskriften.
Amerikanske pannekaker
Amerikanske pannekaker er enkelt å lage. Server pannekakene med lønnesirup, bacon eller blåbær..
Blinis med rømme løk og sort kaviar
Blini er russiske små pannekaker. Vi serverer de som kanapeer med rømme, løk og sort kaviar.
Eggerøre
Eggerøre brukes ofte som tilbehør til forskjellige retter, men kan også være en rett i seg selv.
Frittata med laks
Laksefrittata – deilig italiensk omelett med laks, poteter og vellagret Jarlsbergost – et godt middagsalternativ på travle dager som også kan brukes som en tapasrett.
Majones
Majones – det er mye spennende du kan gjøre med majonesen. Du kan for eksempel tilsett hvitløk, chili, dill, sitron eller paprikakrydder. Majonesen kan sette en spiss på måltidet som får gjestene dine til å juble av begeistring, men mest av alt, du får den smaken du vil ha og du vet hva den inneholder. Her har du oppskriften!
Pannekaker med cottage cheese
Frister det med noe nytt til frokost? Hva med små pannekaker laget med cottage cheese? Stek i tillegg skivede grønne epler i litt smør og sukker, og server dem sammen med fersk mynte til pannekakene!
Smørvafler
Vafler er en populær nytelse på søndager, men hvorfor ikke gjøre en ny og litt mer sofistikert vri på dem, siden det er morsdag i dag! Vi har byttet ut brunost og syltetøy med krem, sjokoladesaus og ferske bringebær.
Frittata
Italienernes versjon av omelett heter frittata. Den er ofte mer mettende enn den tradisjonelle norske versjonen. Her er en nydelig oppskrift på frittata med spinat og pecorinoost!
Pannekaker
Pannekaker til middag på en hverdag skaper feststemning rundt middagsbordet for både liten og stor. Hva fyller du pannekakene med til middag? Her har du oppskriften på pannekaker!
Tortilla spansk bondeomelett
Tortilla – spansk bondeomelett er en rask og god rett som er enkel å lage. Den smaker og metter godt. Her har du oppskriften!
Amerikanske pannekaker med bringebær
Av og til er det lov å unne seg noe ekstra godt til frokost. Lager du røren til disse amerikanske pannekakene dagen før sparer du tid, som du kan bruke til å nyte dem.
Crepes suzette
Alle ved matbordet hyller deg om du serverer Crepes suzette med appelsinsaus til dessert.
Eggs benedict
Egg Benedicts stammer fra Delmenico´s, den aller første restauranten som åpnet i USA. Kokken Charles Ranhofer, skapte denne retten til en av stedets kresne stamkunder, Mrs. LeGrand Benedict.
Fylte egg (djevelegg)
Djevelegg kaller amerikanerne det når de blander eggeplommen med bl.a. wasabi og fyller den tilbake i eggehvitene. Vi foretrekker å blande plommene med majones, og servere de fylte eggene som en del av en påskefrokost.
Omelett med ost og skinke
En enkel omelett gjør seg godt både til helgefrokost, til lunsj og som pålegg i matpakken. Her får du forslag til tre varierte fyll.
Posjerte egg
Til frokost, lunsj, forrett eller som en delikat snacks til kvelds. Vi liker å posjere egg, så her har du oppskriften!
Squashpannekaker
Unn deg et enkelt og lett frokost- eller lunsjmåltid – squashpannekaker med yoghurtdressing!
Arme riddere
Arme riddere er enkelt å lage og smaker veldig godt. I dag serveres de som lørdagslunsj for liten og stor.
Eggelikør
Den beste eggelikøren lager du garantert selv. Denne er avrundet med rom som gir den en fyldig og god smak.
Gresskarpannekaker
Lyst til å prøve noe helt nytt til frokost i morgen? Vi anbefaler pannekaker med gresskar og fetaost.
Quiche lorraine
Pai gjør seg fint som kosemat på en hverdag. Vi lager den franske klassikeren quiche lorraine. Restene kommer garantert til å bli spist opp i morgen til lunsj.