Egg – oppskrifter og inspirasjon

Få råvarer er så bruksvennlige som egg, og egg kan brukes til alle døgnets måltider. Her finner du oversikten over våre nydelige oppskrifter med egg – alt fra pannekaker og vafler til italiensk frittata, russiske blinier og god gammeldags eggelikør. Klikk på bildet eller lenken for å komme videre til oppskriften.

Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker Kulinarisk.no

Amerikanske pannekaker er enkelt å lage. Server pannekakene med lønnesirup, bacon eller blåbær..

Amerikanske pannekaker

Blinis med rømme løk og sort kaviar

Blinis

Blini er russiske små pannekaker. Vi serverer de som kanapeer med rømme, løk og sort kaviar.

Blinis med rømme løk og sort kaviar

Eggerøre

EGGERØRE

Eggerøre brukes ofte som tilbehør til forskjellige retter, men kan også være en rett i seg selv.

Eggerøre

Frittata med laks

Frittata med laks

Laksefrittata – deilig italiensk omelett med laks, poteter og vellagret Jarlsbergost – et godt middagsalternativ på travle dager som også kan brukes som en tapasrett.

Frittata med laks

Majones

Majones

Majones – det er mye spennende du kan gjøre med majonesen. Du kan for eksempel tilsett hvitløk, chili, dill, sitron eller paprikakrydder. Majonesen kan sette en spiss på måltidet som får gjestene dine til å juble av begeistring, men mest av alt, du får den smaken du vil ha og du vet hva den inneholder. Her har du oppskriften!

Majones

Pannekaker med cottage cheese

Pannekaker med cottage cheese

Frister det med noe nytt til frokost? Hva med små pannekaker laget med cottage cheese? Stek i tillegg skivede grønne epler i litt smør og sukker, og server dem sammen med fersk mynte til pannekakene!

Pannekaker med cottage cheese

Smørvafler

Smørvafler Oppskrift

Vafler er en populær nytelse på søndager, men hvorfor ikke gjøre en ny og litt mer sofistikert vri på dem, siden det er morsdag i dag! Vi har byttet ut brunost og syltetøy med krem, sjokoladesaus og ferske bringebær.

Smørvafler

Frittata

Frittata

Italienernes versjon av omelett heter frittata. Den er ofte mer mettende enn den tradisjonelle norske versjonen. Her er en nydelig oppskrift på frittata med spinat og pecorinoost!

Frittata

Pannekaker

Pannekaker

Pannekaker til middag på en hverdag skaper feststemning rundt middagsbordet for både liten og stor. Hva fyller du pannekakene med til middag? Her har du oppskriften på pannekaker!

Pannekaker

Tortilla spansk bondeomelett

Spansk bondeomelett tortilla

Tortilla – spansk bondeomelett er en rask og god rett som er enkel å lage. Den smaker og metter godt. Her har du oppskriften!

Tortilla spansk bondeomelett

Amerikanske pannekaker med bringebær

Amerikanske pannekaker med bringebær

Av og til er det lov å unne seg noe ekstra godt til frokost. Lager du røren til disse amerikanske pannekakene dagen før sparer du tid, som du kan bruke til å nyte dem.

Amerikanske pannekaker med bringebær

Crepes suzette

Crepes Suzette

Alle ved matbordet hyller deg om du serverer Crepes suzette med appelsinsaus til dessert.

Crepes suzette

Eggs benedict

Eggs Benedict

Egg Benedicts stammer fra Delmenico´s, den aller første restauranten som åpnet i USA. Kokken Charles Ranhofer, skapte denne retten til en av stedets kresne stamkunder, Mrs. LeGrand Benedict.

Eggs benedict

Fylte egg (djevelegg)

Fylte-egg Djevelegg

Djevelegg kaller amerikanerne det når de blander eggeplommen med bl.a. wasabi og fyller den tilbake i eggehvitene. Vi foretrekker å blande plommene med majones, og servere de fylte eggene som en del av en påskefrokost.

Fylte egg (djevelegg)

Omelett med ost og skinke

Omelett med ost og skinke

En enkel omelett gjør seg godt både til helgefrokost, til lunsj og som pålegg i matpakken. Her får du forslag til tre varierte fyll.

Omelett med ost og skinke

Posjerte egg

Posjert egg

Til frokost, lunsj, forrett eller som en delikat snacks til kvelds. Vi liker å posjere egg, så her har du oppskriften!

Posjerte egg

Squashpannekaker

Squashpannekaker

Unn deg et enkelt og lett frokost- eller lunsjmåltid – squashpannekaker med yoghurtdressing!

Squashpannekaker

Arme riddere

Arme riddere

Arme riddere er enkelt å lage og smaker veldig godt. I dag serveres de som lørdagslunsj for liten og stor.

Arme riddere

Eggelikør

Eggelikør (Eggnog)

Den beste eggelikøren lager du garantert selv. Denne er avrundet med rom som gir den en fyldig og god smak.

Eggelikør

Gresskarpannekaker

Gresskarpannekaker

Lyst til å prøve noe helt nytt til frokost i morgen? Vi anbefaler pannekaker med gresskar og fetaost.

Gresskarpannekaker

Quiche lorraine

Quiche lorraine

Pai gjør seg fint som kosemat på en hverdag. Vi lager den franske klassikeren quiche lorraine. Restene kommer garantert til å bli spist opp i morgen til lunsj.

Quiche lorraine

Har du forsøkt flasketrikset? Se hvor enkelt du kan separere egg ved hjelp av en plastflaske!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.