Amerikanske pannekaker med bringebær
Oppskrift amerikanske pannekaker (4 personer)
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl lettrømme
1 egg
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1/2 dl smeltet smør
Lag en jevn røre av alle ingrediensene. Røren skal svelle i minst 30 minutter. Stek små, tykke pannekaker til de er lysebrune. Server ferske bringebær og lønnesirup.
Av og til er det lov å unne seg noe ekstra godt til frokost. Lager du røren til amerikanske pannekaker dagen før sparer du tid, som du kan bruke til å nyte dem.
Her finner du oppskriften på flere pannekaker!
APRIKOSSYLTETØY
Oppskrift
1300 g aprikoser
1100 g sukker
Skjær aprikosene i to. Fjern steinene og skyll dem godt. Legg aprikosene i en stor gryte og kok forsiktig opp. Ta gryten av varmen, og tilsett sukkeret. Sett gryten tilbake over ganske svak varme og rør inntil sukkeret er helt opppløst. Marmeladen skal ikke koke før sukkeret er oppløst. Når sukkeret er oppløst koker du opp syltetøyet igjen, og lar det koks i 30 – 40 minutter. Fjern skum og hell syltetøyet på steriliserte syltetøyglass, som lukkes straks.
MULTESYLTETØY
Oppskrift
1 kg multer
1 dl vann
650 g sukker
Kok opp bærene sammen med vannet, tilsett sukker, og la blandingen småkoke i ca. 10 minutter. Ta sylteprøven: Ha en liten klatt syltetøy på en tallerken som du umiddelbart setter inn i kjøleskapet. Etter et par minutter skal du kunne trekke en finger gjennom syltetøyet uten at det umiddelbart glir sammen igjen. Hell syltetøyet over på godt rengjorte, varme glass. Skru umiddelbart på lokket eller hell over syltevoks. Et åpnet glass syltetøy holder seg i 2-3 uker i kjøleskapet.
NUTELLA
Oppskrift
200 g mørk sjokolade, helst 70-85 % kakaoinnhold
75 g hasselnøttkjerner
1 boks søt kondensert melk
150 g mykt smør
Rist hasselnøttkjernene i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter til ytterlaget revner og blir sprø. Skrubb vekk de mørke hinnene. Finhakk nøttene. Smelt sjokoladen, og bland i nøttene, den kondenserte melken og smøret, og rør alt godt sammen. Fyll i glass og oppbevar i kjøleskapet.
Kjempe godt til amerikanske pannekaker!
RABARBRA- OG JORDBÆRSYLTETØY
Oppskrift
500 g rabarbra
500 g jordbær
2 ss finrevet fersk ingefær
2 ss vann
1 kg sukker
Rens rabarbra og jordbær, og skjær dem i biter.
Legg rabarbra og bær i en kjele, og hell vann over. Tilsett ingefær. La det koke i 10 minutter under lokk.
Tilsett sukker og rør rundt. La det småkoke i ytterligere 10 minutter uten lokk. Skum nøye.
Skyll syltetøyglass i varmt vann, fyll opp med syltetøy, og sett på lokk.