Bananpannekaker
Oppskrift (Ca. 15 bananpannekaker)
3 egg
2 dl øl
250 g hvetemel
4 dl melk
25 g smeltet smør
1 knivsodd salt
½ ts kardemomme
1 ss vaniljesukker
½ ts finrevet sitronskall, økologisk
1 moden banan
smør til steking
Bananpannekaker:
Pisk egg og øl sammen i en bolle. Sikt melet i bollen. Pisk røren til en ensartet og glatt masse. Tilsett melk, smør, salt, kardemomme, vaniljesukker og sitronskall. Blend bananen og ha den i røren. Sett røren i kjøleskapet i en ½ time – gjerne natten over. Legg en smørklatt i stekepannen og stek pannekakene gylne i et par minutter på hver side. Beregn ca. ½ dl røre per pannekake. Server bananpannekaker med bringebær, blåbær og melis.
Her finner du oppskrift på pannekaker!
PANNEKAKER MED COTTAGE CHEESE
Oppskrift (8-12 stykker)
200 g cottage cheese
4 egg
75 g mel
1/2 dl smeltet smør
Lønnesirup
Bland cottage cheese med egg, mel og smør i en food processor. Til hver pannekake brukes 2 ss deig som stekes i en panne penslet med smør, 2-3 minutter på hver side. Server lønnnesirup til.
Stek i tillegg skivede grønne epler i litt smør og sukker, og server dem sammen med fersk mynte til pannekakene!
Red. Bananpannekaker
AMERIKANSKE PANNEKAKER
Oppskrift
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl lettrømme
1 egg
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1/2 dl smeltet smør
Lag en jevn røre av alle ingrediensene. Røren skal svelle i 30 minutter. Stek små, tykke pannekaker til de er lysebrune. Server amerikanske pannekaker med lønnesirup, bacon eller blåbær.