Fleskepannekaker med eple
Oppskrift
3 dl hvetemel
6 dl hel- eller lettmelk
4 egg
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts sukker
300 g sideflesk uten svor
3 ss smør
Stekt eple:
3 epler
1 ts sukker
2 ss smør
2 krm malt ingefær
Fleskepannekaker med eple:
Sett stekeovnen på 225 º. Visp melet med halvparten av melken til en slett røre. Tillsett egg, salt, sukker og resten av melken. Skjær flesket i terninger og stek det i varm tørr panne til det er sprøtt. Smør en langpanne med smør. Strø ut flesket og hell pannekakerøren over. Stek i midten av ovnen i 20-25 minutter til den har fått fin farge. Skrell, og fjern kjernehusene på eplene. Skjær dem i mindre båter, og fres dem i smør og sukker i en stekepanne til de har fått fin farge. Smak til med ingefær.
Her finner du oppskrift på pannekaker!