Gresskarpannekaker

GresskarpannekakerOppskrift (8 pannekaker)

200 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 egg
3 dl melk
25 g smør, smeltet og avkjølt
2 ss olivenolje
250 g butternutgresskar, skrelt og skåret i små terninger
100 g fetaost, smuldret i små biter
En håndfull gresskarfrø
Lønnesirup
Salt

Gresskarpannekaker:
Bland mel, bakepulver og en god klype salt i en stor bolle.
Pisk egg med melk i en separat bolle.
Lag en brønn i midten av de tørre ingredienser og visp i melkeblandingen og smeltet smør for å lage en tykk, jevn røre.
Sett den i kjøleskapet i 30 minutter .
Smelt smør og 1 ts olje i en stor kjele over middels varme.
Ttilsett gresskar og stek i 10 minutter til de er møre.
Øk varmen de siste par minuttene.
Ta røren ut av kjøleskapet, tilsett ost og gresskar og rør dem forsiktig inn.
Varm litt olje og smør i en teflonbelagt stekepanne, ha en øse av røren per pannekake i pannen.
La de steke i 3 minutter, snu og stek den andre siden til den er gyllen.

Servere gresskarpannekaker med  et dryss av gresskarfrø og lønnesirup

Her finner du oppskrift på pannekaker!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.