Gresskarpannekaker
Oppskrift (8 pannekaker)
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 egg
3 dl melk
25 g smør, smeltet og avkjølt
2 ss olivenolje
250 g butternutgresskar, skrelt og skåret i små terninger
100 g fetaost, smuldret i små biter
En håndfull gresskarfrø
Lønnesirup
Salt
Gresskarpannekaker:
Bland mel, bakepulver og en god klype salt i en stor bolle.
Pisk egg med melk i en separat bolle.
Lag en brønn i midten av de tørre ingredienser og visp i melkeblandingen og smeltet smør for å lage en tykk, jevn røre.
Sett den i kjøleskapet i 30 minutter .
Smelt smør og 1 ts olje i en stor kjele over middels varme.
Ttilsett gresskar og stek i 10 minutter til de er møre.
Øk varmen de siste par minuttene.
Ta røren ut av kjøleskapet, tilsett ost og gresskar og rør dem forsiktig inn.
Varm litt olje og smør i en teflonbelagt stekepanne, ha en øse av røren per pannekake i pannen.
La de steke i 3 minutter, snu og stek den andre siden til den er gyllen.
Servere gresskarpannekaker med et dryss av gresskarfrø og lønnesirup
Her finner du oppskrift på pannekaker!