Omelett med ost og skinke
Oppskrift omelett
3 egg
2 ss vann
Salt etter smak
Hvit pepper etter smak
Smør
100 g skinke, skåret i terninger
100 g hvitost, revet
1/2 bunt gressløk
Omelett:
Visp eggene lett med gaffel og tilsett vann, salt og pepper. Hell blandingen i en stekepanne med litt smør eller olivenolje og stek i et par minutter til omeletten tykner og blir fast.
Strø ost, skinke og gressløk over og server når osten har smeltet.
En enkel omelett gjør seg godt både til helgefrokost, til lunsj og som pålegg i matpakken.
FRITTATA
Oppskrift
4 egg
½ løk, finhakket
4 ss fløte
Salt og nykvernet pepper
50 g fersk spinat, grovhakket
100 g revet pecorinoost
Smør og olivenolje til steking
Stek løken på middels varme, tilsett spinaten og stek videre i 2 minutter. Visp eggene i en bolle og tilsett halvparten av osten. Tilsett fløten og visp det hele sammen. Smak til med salt og pepper, og hell blandingen over løken og spinaten. Når omeletten har stivnet, drysser du resten av osten over og lar den smelte før du serverer. Nydelig Frittata!
FRITTATA MED LAKS
Oppskrift (4 personer)
8 egg
2 dl melk
Salt og pepper
1 stor løk
2 hvitløkfedd, finhakket
4 kokte poteter, i skiver
2 dl revet vellagret Jarlsbergost
300 g fersk laks, i terninger
65 g fersk bladspinat
1 ss dill, finhakket
Nøytral olje og smør til steking
Visp egg og melk sammen med en gaffel. Tilsett ost og smak til med salt og pepper. Salt og pepre lakseterningene. Finhakk løken og stek den sammen med hvitløken i en stor stekepanne. Den skal bli litt karamellisert og myk. Legg det til side på en tallerken. Stek potetskivene og legg også de til side. Hell halvparten av frittatarøren i stekepannen og la den steke på middels varme til kantene begynner å bli faste. Legg poteten og laksen ned i frittataen. Legg på den stekte løken og til slutt spinaten. Hell resten av røren over, senk til lav varme og sett lokk på stekepannen. La frittataen stå til den er fast, men kremete i midten. Server med en salat av f.eks ruccola og cherrytomater.