Posjerte egg
Oppskrift posjerte egg
Vann
Egg
1 ss eddik
Posjerte egg:
Kok opp vann i en stor kjele. Tilsett eddik. Knekk eggene i en kopp og ha dem forsiktig ned i vannet. La dem trekke i 3–4 minutter. Ta dem opp og legg dem på et kjøkkenpapir.
Lag din egen majones eller aioli som dressing til de posjerte eggene.
Til frokost, lunsj, forrett eller som en delikat snacks til kvelds. Vi liker posjerte egg!
MAJONES
Oppskrift
3 eggeplommer
1 ss vann
5 g salt
1 ss god hvit eddik eller sitron
4 dl solsikkeolje, etter smak
1/2 ss sennep
Nykvernet hvit pepper
Ha eggeplommene i en bolle sammen med vannet, og visp til blandingen er lys og skummende. Tilsett oljen i en tynn stråle, slik at det ikke blir for mye av gangen. Pisk inn eddik eller sitron.
Smak til med sennep og pepper.
Det er mye spennende du kan gjøre med majones. Du kan tilsett hvitløk, chili, dill, sitron eller paprikakrydder. Velg smaken som passer til det du skal bruke majonesen til. Majones kan sette en spiss på måltidet som får gjestene dine til å juble av begeistring, men mest av alt, du får den smaken du vil ha.
AIOLI
Oppskrift
1 fedd hvitløk
3 eggeplommer
2 dl solsikkeolje
1 dl olivenolje
1 knivsodd kajennepepper
1 ts sennepspulver
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
Knus hvitløkfeddet i en stor bolle. Ha i eggeplommene og pisk godt, helt til eggeplommene har romtemperatur. Ha i en dråpe solsikkeolje og pisk den godt inn. Fortsett med å piske inn litt og litt olje.
Fortsett å piske inn olivenoljen på samme måte. Ha i salt, pepper, sennepspulver, kajennepepper og smak til med sitronsaft.
Spiser du den rett etter du har laget den er det ofte en spiss smak av hvitløk. Lag gjerne derfor aiolien litt før du skal servere den. Da får den tid til å sette seg og bli mer rund og avbalansert i smaken. Rør gjerne om et par ganger om dagen mens den setter seg.