Potetlapper
Oppskrift potetlapper (4 personer)
1 kg store poteter
1 stor løk
3 egg
2 ss hvetemel
1 dl kremfløte
Salt og pepper
Smør
Potetlapper:
Skrell potetene og riv dem grovt på et råkostjern ned på et rent klede, og klem ut væsken. Skrell løken og finhakk den. Visp egg med mel og fløte og rør inn potemassen, løk, salt og pepper. Smelt litt smør i en stekepanne. Legg 4 ss poterør i pannen og trykk lett med stekespaden og form små, runde lapper. Stek lappen i ca. 3 minutter på hver side. Server potetlapper varme sammen med en grønn salat og ev. litt stekt bacon.
Potetlappene kan også brukes som tilbehør til grillmat, du kan faktisk lage lappene på grillen hvis du har en stekeplate til grillen. Vil du sette en liten spiss på lappene kan du tilsette passende krydder for å gjøre dem litt mer spennende.
Her finner du oppskrifter med poteter!