Potetpannekaker
Oppskrift
500 g melne poteter
3 egg + 2 eggehviter
50 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 1/2 dl varm melk
Salt og nykvernet muskal
Litt muskat, revet
Olje eller smør til steking
Potetpannekaker:
Kok potetene med skallet på. Skrell dem og mos dem fint med potetstamper eller -presse. Avkjøl mosen. visp sammen de hele eggene, og pisk eggehvitene stive. Rør sammenvispede egg, mel og bakepulver inn i potetmosen. Rør inn melken, en knivsodd muskat og litt salt og nykvernet pepper. Rør inn en tredjedel av eggehvitene og vend i resten med slikkepott. Varm olje eller smør i en stor teflonbelagt stekepanne. Hell i røren og stek pannekakene i 2-3 minutter på hver side, til de er brune. Server dem varme med f.eks stekt ørret og dillsaus.
Du kan også prøve deg på å bake potetpannekaker, bruk gjerne en stekepanne du kan sette i ovnen, alternativt bruker du bakepapir. Forvarm ovnen til 200 grader, sett inn stekepannen og la den være der i ca 12-15 minutter (avhengig av hvor godt stekepannen tar til seg og sprer varmen). På bakepapir tar du de ut etter 10 minutter og snur de for så å sette de inn igjen i 5-10 minutter. Siden ovner og stekepanner oppfører seg forskjellig anbefaler vi at du følger godt med de første gangene du lager potetpannekaker.
Her finner du oppskrift på pannekaker!
GUACAMOLE
Oppskrift
3 avacado, modne
1/2 rød løk, finhakket
1 tomat, finhakket
1/2 chili, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1/2 lime, saften av den
Koriander
Fjern skall og stein fra avocadoen og mos den med en gaffel. Tilsett løk, tomat, chili og hvitløk og rør rundt. Smak til med koriander, salt og pepper. Drypp lime over og bland godt.
Limen setter en god smak på guacamolen, men den hindrer også at advokadoen blir sort og ser mindre appetittelig ut. Guacamolen er en dip som passer til mye mer en meksikansk mat. Prøv den f.eks sammen med spekemat og brød.