Tortilla – spansk bondeomelett
Oppskrift tortilla
3 små faste poteter, vasket og skåret i små terninger
Havsalt og nykvernet pepper
6 store egg
Olivenolje
2 kvister fersk rosmarin
2 sjalottløk, skrelt og finhakket
Saften av 1 sitron
Extra Virgin olivenolje
Bladene av en håndfull bladpersille, hakket
Tortilla:
Sett stekeovnen på 200 grader. Kok potetene i lettsaltet vann til de er så vidt møre. La dem dampe seg tørre i et dørslag. Pisk eggene i en bolle med en gaffel, krydre med salt og pepper og sett til side. Varm en ildfast teflonpanne og hell en skvett olivenolje i. Legg potetene i og stek dem gylne og sprø, ta dem opp med en hullsleiv og legg dem til side. Dryss rosmarin i den varme oljen og hell eggeblandingen over umiddelbart. Spre potetene over. Sett pannen i ovnen til bondeomeletten er gylden på toppen og så vidt fast i midten. Mens omeletten står i ovnen, legg sjalottløk i en bolle sammen med sitronsaft, salt, pepper og litt ekstra olivenolje. Pisk godt og tilsett sitronsaften og persillen.
Her finner du flere oppskrifter med egg!
Tortilla – spansk bondeomelett er en rask og god rett som er enkel å lage. Den smaker og metter godt.