Vaktelegg med karrimajones
Oppskrift (4 personer)
12 vaktelegg, romtempererte
1 ss majones
1 stor klype karri
Legg eggene i en gryte med kaldt vann. Kok opp, legg lokk på og trekk gryten av varmen. La eggene trekke i 3 minutter. Skyll dem i kaldt rennende vann og la de hvile i 10 minutter. Skrell vakteleggene og del dem på langs. Fjern plommene forsiktig med en liten skje og ha dem over i en arbeidsbolle. Tilsett majones og karri og mos blandingen med en gaffel. Fordel blandingen i eggene og og server.
Vinanbefaling til vaktelegg med karrimajones:
Bobler blir aldri feil til vaktelegg. Denne gangen kan vi anbefale en Cremant fra Alsace, som har en rik duft og florale toner. Den er tørr og velbalansert med flott friskhet og en lang, behagelig ettersmak. Denne musserende vinen passer godt som aperitiff eller til fisk, skalldyr eller østers. Dopff Au Molin Crémant d´Alsace Cuvée Julien Brut, er oppkalt etter Julien, mannen som etter mange års lære i Champagne kom tilbake til Alsace og introduserte metoden som brukes i Champagne og lagde verdens første Cremant d´Alsace.
Navn: Dopff Au Molin Crémant d´Alsace Cuvée Julien Brut
Pris: 169,90
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen