Fiskeoppskrifter
Ideelt sett bør du spise fisk tre ganger i uken. Vi spiser det gjerne oftere, både til hverdags og til fest. Som råvare er fisken enkelt å få tak i og raskt å tilberede, men kanskje fantasien til å lage et spennende måltid ut av den skorter noen ganger? Her får du våre beste fiskeoppskrifter fra tradisjonelle retter som fiskegrateng og fiskeboller til de mer eksotiske, som ceviche og brandade – håper du lar deg inspirere!
Brandade
Klippfisk kan brukes til mer enn bacalao. I Frankrike brukes den til å lage brandade av. Klippfisken posjeres og blandes med potet til en røre, som kan spises både varm og kald.
Fiskegrateng med broccoli
Ideelt sett bør du spise fisk 2-3 ganger i uken. Her har du oppskriften på en fiskegratengvariant med torsk, men enhver type hvit fisk fungerer fint i denne oppskriften!
Frittata med laks
Laksefrittata – deilig spansk omelett med laks, poteter og vellagret Jarlsbergost – et godt middagsalternativ på travle dager som også kan brukes som en tapasrett.
Grillet laksefilet med couscoussalat
Laks er en perfekt grillfisk. Husk å pensle filetene med litt rapsolje så unngår du at den svir seg fast i grillristen. Her har du oppskriften på grillet laksefilet med couscoussalat!
Laksecarpaccio med fennikel
Skal du lage en helt rå forrett? Laksecarpaccio med fennikel smaker fortreffelig og er en skikkelig god appetittvekker.
Makrellsalat
Deilig røre med varmrøkt makrell, poteter og stangselleri – server på mørkt rugbrød til lunsj eller som forrett.
Panert laks med dillsaus
Nå som du finner fersk laks i butikkene, er det bare å nyte den!
Stekt tunfisk med avokadodip
Fersk tunfisk er en deilig delikatesse, som kan tilberedes på mange ulike måter. Vi foretrekker å steke et større stykke for så å skjære det i skiver.
Tunfisksalat med fennikel
Nå som det er litt vår i luften, i alle fall på våre kanter. Melder behovet seg for litt lettere retter. Denne salaten er lett å spise og enkel å lage. Passer godt både til lunsj og til middag.
Fisk og skalldyrsbuffe
Enten du venter frokostgjester på 17. mai, eller du inviterer til et godt sjømatlag. Er det en god idé å planlegge noen dager i forveien. Her har du vår fisk- og skalldyrsbuffe, vi håper du lar deg inspirere!
Gravlaks
For mange er gravlaks en selvfølge til frokost på merkedager. Her har du oppskriften, slik at du kan lage den allerede nå.
Kanapeer med sild og rødbetepesto
Sild og rødbeter er en uslåelig kombinasjon – her er et forslag til hvordan du kan lage lekre kanapeer med de to ingrediensene!
Pai med squash og røkelaks
Den lekre paien er enkel å lage og smaker nydelig. Server den til familien midt i uken, så vel som til lunsjgjester hvis du får besøk i helgen.
Tunfisklasagne
Pasta og tunfisk er en god match, spesielt nå om sommeren. Her får du oppskriften på en skikkelig deilig tunfisklasagne.
Ceviche av laks
Ceviche er en deilig meksikansk rett der du hurtiggraver fisk med sitrus. Vi har brukt norsk laks i denne oppskriften med lime, sitron, appelsin og chili.
Fiskepinner med ertepure
Dette er en populær rett som mange barn og noen voksne sverger til når de skal spise fisk. Det er en enkel sak å lage de selv helt fra bunnen av. Da er de i tillegg skikkelig gode.
Glassmestersild
Sild av ulike slag er en selvfølge på frokostbordet i julen. Det er veldig enkelt å lage selv og er også en fin ting å gi bort til matglade venner. Her får du oppskriften på glassmestersild.
Hurtiggravet laks
Hurtiggravet laks er perfekt som forrett eller kosemat på en fredagskveld.
Laksetartar
Leter du etter en rask, lett og nydelig forrett til festmiddagen? Lag en laksetartar.
Ovnsbakt ørret med sopp og persille
Skal du samle familien eller vennegjengen til et festmåltid og servere fisk, anbefaler vi ovnsbakt ørret. Smaker fortreffelig og lager nesten seg selv i ovnen.
Sashimisalat
Skal du ha gjester i helgen, kan vi anbefale denne lekre salaten med fersk torsk til forrett.
Torsk med puylinser
Linser er både næringsrikt og godt, hvis du behandler dem riktig. De beste i klassen er nok de franske puylinsene som vokser i vulkansk jord 600-1000 meter over havet. Ispedd litt andefett smaker de fortreffelig til torsk sammen med en god Barbera d’Asti!
Tunfiskrøre
Tunfiskrøre – dette er supert pålegg som du kan lage selv og servere til frokost, lunsj eller som en lett middagsrett. Server den med kokte egg og brød til, eller som her som innholdet i en sandwich.
Valhallamarinert laks
Å grave laksen selv er ikke bare enkelt. Det er også morsomt å eksperimentere med ulike smakstilsetninger. Her har vi brukt en finsk likør som inneholder nordiske urter.
Lettsaltet torsk med bacon og erter
Om vinteren byr havet på en stor variasjon av delikatesser. En av de mest spiste i Norge, er torsken. Lettsaltet torsk med bacon, erter og poteter er et festmåltid nå når torsken er i toppform.
Smørbrød med makrell og sennepsaus
Lekkert lunsjalternativ nå som det er makrell å få tak i. Her har du oppskriften på smørbrød med makrell og sennepssaus!
Flere fiskeoppskrifter kommer sprettende inn hos kulinarisk!