Fiskeboller i hvit saus
Oppskrift (4 personer)
500 g hvit fiskefilet f.eks. hyse, lyr, torsk eller en blanding av ulike sorter
2 ts salt
1 ss potetmel
3 – 4 dl melk
1/4 ts muskatblomme, revet
Fiskeboller
Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er iskalde.
Fjern alle små bein og skjær fisken i strimler med kniv.
Kjør deretter fisken i en food prosessor med knivblad sammen med saltet til du har en fast masse.
Tilsett melk mens du lar maskinen gå.
Tilsett deretter pepper potetmel og.
Kok opp en kjele med fiskebuljong, ca. 5 dl.
Form farsen til boller med en spiseskje og legg dem ned i kraften.
La dem trekke 5-10 minutter.
Hvit saus til fiskeboller
2 ss hvetemel
1 knivsodd pepper
1 knivsodd salt
4 dl kokende melk
1 knivsodd muskat
2 ss Smør
Smelt smøret i en gryte, og tilsett melet. Rør det godt inntil det blir en tykk masse.
Hell melken i litt om gangen under kraftig omrøring til den oppnår en jevn konsistens.
La sausen koke i minst 5 minutter ved svak varme, mens du fremdeles rører.
Smak sausen til med salt, pepper og muskat.
Råkostsalat til fiskeboller i hvit saus
5 gulrøtter
2 ss sitronsaft
1 ss sukker
Skrell gulrøttene og riv dem grovt på et rivjern.
Rør ut sukkeret i sitronsaften og vend blandingen i råkosten.
Her finner du flere fiskeoppskrifter!
Foto fiskeboller i hvit saus: Monica Friedrich Johannessen
Styling: Kjersti Edvartsen