Fiskepinner med ertepuré
Oppskrift (4 porsjoner fiskepinner)
800 g faste hvite fiskefileter, trimmet og skåret i 5 cm brede og 7-8 cm lange stykker
50 g smør, smeltet
140g friske hvite brødsmuler
Pensle fiskestykkene med halvparten av det smeltede smøret og vend dem i brødsmuler til de er fullstendig dekket på begge sider. Plasser på en smurt stekeplate og stek i en forvarmet ovn under grill i 2 minutter. Snu fiskepinnene og pensle med resten av smøret og stek i ytterligere 2 minutter eller til de er gylne og gjennomstekte. Server fiskepinner med kokte poteter, ertepuré og og sitronbåter.
Ertepuré til fiskepinner
Oppskrift
2 pakker á 250 g fryste selskapserter
1 løk
2 ss rømme
1 ss vegetabilsk olje
Salt, sukker og nykvernet pepper
Skrell og skjær løken i ringer. Varm opp stekepannen, og stek løken i olje. Dryss over litt sukker, slik at løken karamelliserer seg litt og blir myk og gylden. Kok ertene i 2-3 minutter, og skyll dem deretter i kaldt vann. Kjør løken i en blender sammen med ertene, hold av en håndfull erter til pynt. Tilsett rømme til slutt og smak til med salt, sukker og pepper.
Her finner du flere oppskrifter på fisk!
CEVICHE AV LAKS
Ceviche er en deilig meksikansk rett der du hurtiggraver fisk med sitrus. Vi har brukt norsk laks i denne oppskriften med lime, sitron, appelsin og chili.
Oppskrift
900 g laksefilet
3 lime, saften av dem
2 ss salt
1 stor rød chili
1 sitron, saften av den
1 appelsin, saften av den
I potte kjørvel
Lag en marinade av sitrussaft, chili og salt. Skjær fisken ut i strimler og mariner den i sitrusblandingen. Den er ferdig etter et par timer, men kan også stå i kjøleskapet til neste dag. Server ceviche med kjørvel.
LETTSALTET TORSK MED BACON OG ERTER
Oppskrift (4 personer)
1 kg lettsaltet torskefilet
250 g bacon, et helt stykke
2 pk frosne selskapserter
200 g smør
Salt og nykvernet pepper
Skjær baconet i små terninger og stek dem i litt smør i pannen til de er gylne. Kok opp lettsaltet vann, legg i ertene og la dem få et oppkok. Hell av kokevannet, tilsett 100 g smør og mos ertene lett. La gjerne noen av dem være hele for estetikkens skyld. Smak til med salt og pepper. Del torskefileten i 4. Kok opp vann (uten salt), legg i fiskestykkene, de tykkeste først. Kok opp, og trekk gryten bort fra platen og la fisken trekke i 7-8 minutter. Ta opp fisken og legg den på et kjøkkenhåndkle på en tallerken, slik at overflødig vann trekkes ut. I mellomtiden smelter du 100 g smør Fordel ertepureen på 4 tallerkener, legg torskestykkene oppå og strø deretter baconet over. Server med det smeltede smøret og kokte poteter.
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
Vinanbefaling:
Til denne torskeretten passer det best med en fyldig hvitvin som har et moderat eikepreg. Domaine des Deux Roches Macon-Villages fra Burgund i Frankrike, har en fruktig duft av sitrus, honning og hint av eik. Smaken er fyldig, rik og fruktig med en lang myk ettersmak.
Navn: Domaine des Deux Roches Macon-Villages
Varenr. 9107401
Pris: 162 kr